22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Kumluca'da sahil güvenlik helikopteri denize düştü!

Antalya'nın Kumluca İlçesi'ne bağlı Markiz Koyu ve Suluada açıklarında, 4 mürettebatı bulunan bir sahil güvenlik helikopterinin denize düşmesi sonucu 2 kişinin hayatını kaybettiği, diğer 2 kişiyi arama çalışmalarının ise sürdüğü bildirildi.

İzmir-Aksas-Antalya güzergahında görev uçuşu sırasında henüz bilinmeyen bir sebepten dolayı düşen helikopterde şehit olan iki Sahil Güvenlik personelinin isimleri açıklandı. Şehitlerin helikopter görevlisi Başçavuş Aydın Canpolat ve Başçavuş Mevlüt Tekdemir olduğu bildirildi.

Konuyla ilgili olarak Antalya Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Sahil Güvenlik Komutanlığına ait bir helikopterin dün İzmir-Aksas- Antalya güzergahında görev uçuşu amacıyla Antalya'ya geldiği ve Antalya'dan dönüş sırasında bilinmeyen bir nedenle 21.45 sularında Antalya İli Kumluca İlçesi Adrasan mevkii civarında denize düştüğü bildirildi.
Açıklamada kazanın ardından Antalya Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı ile Kumluca Kaymakamlığı ve bölge balıkçıları tarafından arama sonucunda, helikopter görevlisi Başçavuş Aydın Canpolat ve Başçavuş Mevlüt Tekdemir'in Şehit olduğu ve balıkçılar tarafından bulunduğu ifade edildi.

Yüzbaşı Süleyman Satı ile Üsteğmen Bülent Sarıkan'ı arama çalışmaları Sahil Güvenlik Grup Komutanlığına ait, 4 gemi, Antalya Emniyet Müdürlüğüne ait botlar ve dalgıçlar ile yöre balıkçıları tarafından sürdürülüyor. Arama ve kurtarma çalışmalarının kıyı bandında aydınlatma yapılarak sürdürüldüğü kaydedildi.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2005 Pazar 10:52:41
Güncelleme :31 Temmuz 2005 Pazar 15:29:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?