21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Kurallara uymayan inşaatlara uyarı

Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, çevreye zarar veren ve tehlike saçmakta ısrar eden inşaatların ruhsatının iptal edileceğini söyledi.

Alanya Belediye Encümeni haftalık olağan toplantısını gerçekleştirdi. Hasan Sipahioğlu başkanlığından toplanan belediye encümeni, belediye birimleri tarafından getirilen konuları karara bağladı.

 Ruhsatsız ticari faaliyette bulunan ve kamuya ait alanlara park edenlerin cezaya çarptırıldığı toplantıda, özellikle işyerini mesken olarak kullanan bazı işletmeler de uyarıldı. Başkan Sipahioğlu, işyerlerinin ev olarak kullanımmasının yasak olduğunu belirterek, özellikle belde belediyelerin de bu konuda hassas davranması halinde kimlik bildirim sorunun da çözülebileceğini söyledi.

Ayrıca, çevre kirliğine neden olan, vatandaşın can ve mal güvenliğini tehlikeye düşürecek şekilde yapımına devam edilen inşaat sahiplerini de uyaran Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, "İlk tutanakta 2.5 milyar lira ceza var. İkinci kez aynı suçtan tutanak yiyen inşaatın ruhsatını iptal edeceğiz. Kimsenin inşaat yaparken çevreye zarar vermeye ve vatandaşın can ve mal güvenliğini tehlikeye düşürmeye hakkı yok" dedi.

alanya
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2004 Cumartesi 12:16:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?