7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Kur'an bülbülleri gönülleri fethetti

Dünyaca ünlü Kur'an hafızları, Manavgat halkına unutulmaz bir gece yaşattı. Anadolu Gençlik Dergisi Manavgat Temsilciliği tarafından Manavgat Stadında düzenlenen ve Manavgat halkının yoğun ilgi gösterdiği 'Kur'an Ziyafeti' programında bazı izleyicilerin duygulanarak ağladıkları gözlendi.

Dünyaca ünlü hafızların Kur'an ziyafeti öncesinde Manavgat Hazreti Şems ve Mevlana Celaleddin-i Rumi Kültür, Tanıtma ve Yaşatma Derneği semazenleri, Hz. Mevlana'nın doğumunun 800. yıldönümü münasebetiyle sema gösterisinde bulundu. Sema gösterisinin sonunda sema grubundaki hafızlar Mevlana Celaleddin-i Rumi ve Mevlevi üstadı Abdullah Gürbüz'ün ruhuna fatiha okudu.

Sema gösterisinin ardından 2002 yılı Güney Afrika dünya birincisi Abdurrahman Sadien, 2006 Türkiye birincisi Sefa Taşkesenlioğlu, 2004 yılı Endonezya dünya birincisi Fakhruddin Serumpate ve 2005 yılı Afganistan dünya birincisi Kabir Muhammed Başir Manavgat Stadını dolduran binlerce kişiye Kur'an ziyafeti sundu. Bu yıl Manavgat'ta üçüncüsünü gerçekleştirdikleri 'Kur'an Ziyafeti' programına Manavgat Belediyesi ve 5 belde belediyesinin yanı sıra 60 sponsorun destek verdiğini belirten Anadolu Gençlik Dergisi Manavgat Temsilcisi Mehmet Gayretli, etkinlikle Manavgat halkına farklı ve ramazanın ruhuna uygun bir gece yaşatmak istediklerini belirterek "Kur'an ziyafetine geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da halkımızın yoğun ilgi göstermesi bizleri duygulandırdı" dedi.

Programa, Manavgat Müftüsü Halil Taş, Anadolu Gençlik Dergisi Antalya Temsilcisi Ramazan Düzen, AK Parti İlçe Başkanı Cemil Yiğit, İl Genel Meclis Üyesi Mahmut Kara, Saadet Partisi (SP) Manavgat ilçe Başkanı Kıvanç Günyar ile BBB Manavgat ilçe Başkanı Ali İhsan Kılınç katıldı.

 

iha
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2007 Pazartesi 16:42:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?