22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

'Kurban’ın galası yapıldı

KURBAN’IN GALASI YAPILDI

Kepez Belediyesi Tiyatrosu (KBT)’nun yetiştirdiği oyuncuların rol aldığı ve törenin eleştirildiği “Kurban” adlı oyunun galası, oyunun yazarı Güngör Dilmen’in ve oyunun yönetmeni Prof. Dr. Nurhan Karadağ’ın katılımıyla yapıldı.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün isteği ile profesyonel bir kimlik kazandırılan KBT, 2009–2010 sezonunda perdelerini açtığı “Kurban” adlı oyunun galasını, Antalya Kültür Merkezi (AKM)’nde yaptı.

AKM Aspendos Salonu’nda sahnelenen ve törenin eleştirildiği oyun ilgiyle izlendi. Türk tiyatrosunun önemli yazarlarından biri olan oyunun yazarı Güngör Dilmen’in, oyunun yönetmeni Ankara Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Başkanı Nurhan Karadağ’ın katıldığı galaya, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kepez Belediye Başkan Yardımcısı Gürsel Kaya ve davetli katıldı.

Abdullah Sürekli’nin, Genel Sanat Yönetmenliğinde kurumsal bir kimlik kazandırılan KBT’nin, açtığı kurslarda yetişen oyuncular, “Kurban” adlı oyunu başarıyla sahneledi. İzleyiciler, oyunun bitiminde oyuncuları ayakta alkışladı.

KBT Genel Sanat Yönetmeni Abdullah Sürekli, yeni bir kimlik kazandırdıkları KBT’nin ilk sezonunda sahnelediği bu oyunla, profesyonelliği ilk adımı attıklarını söyledi.

Oyunu sahnelediği için Kepez Belediyesi’ni kutlayan oyunun yönetmeni Prof. Dr. Nurhan Karadağ da, “Türkiye, illeriyle, ilçeleriyle sanata doyacak, kavuşacak ve sanat yaygınlaşacak. Böylece çağdaş medeniyetleri geçeceğiz” dedi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, oyun sonu Sanat Yönetmeni Sürekli ve oyuncuları kutladı.

Kurban, adlı oyunda Anadolu’daki “kuma” sorunu, antik tragedya biçiminde ve şiirsel bir atmosfer içinde anlatılıyor.

KURBAN’IN GALASI YAPILDI
İHA
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2010 Cuma 17:00:05
Güncelleme :9 Nisan 2010 Cuma 18:38:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?