15
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

'Kurban’ın galası yapıldı

KURBAN’IN GALASI YAPILDI

Kepez Belediyesi Tiyatrosu (KBT) törenin eleştirildiği ‘Kurban’ adlı oyununun galası, oyunun yazarı Güngör Dilmen ve yönetmeni Prof. Dr. Nurhan Karadağ’ın katılımıyla gerçekleştirdi.

KBT, 2009–2010 sezonunda perdelerini açtığı ‘Kurban’ adlı oyunun galasını Antalya Kültür Merkezi (AKM)’nde yaptı.Galaya, Türk tiyatrosunun önemli yazarlarından biri olan oyunun yazarı Güngör Dilmen’in, oyunun yönetmeni Ankara Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Başkanı Prof. Dr. Nurhan Karadağ, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kepez Belediye Başkan Yardımcısı Gürsel Kaya, Kepez Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti Kepez İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar ile sekiz yüz kadar davetli katıldı.

KBT Genel Sanat Yönetmeni Abdullah Sürekli, yeni bir kimlik kazandırdıkları KBT’nin ilk sezonunda sahnelediği bu oyunla, profesyonelliği ilk adımı attıklarını söyledi. Oyunun yönetmeni Prof. Dr. Nurhan Karadağ da, “Türkiye, illeriyle, ilçeleriyle sanata doyacak, kavuşacak ve sanat yaygınlaşacak. Böylece çağdaş medeniyetleri geçeceğiz.” dedi.

Sahneye davet edilen Başkan Tütüncü ise oyunu başarılı bir şekilde sahneleyen oyuncuları ve KBT Genel Sanat Yönetmeni Sürekli’yi tebrik etti. Başkan tütüncü, Kepez’i, kültür ve sanat şehri haline getirmeyi hedeflediklerini, bu hedefin somut örneklerinden birini bu galada görmenin mutluluğunu yaşadığına ifade etti. Başkan Hakan Tütüncü, katılımlarından dolayı oyunun yazarı Güngör Dilmen’e ve oyunun yönetmeni Prof. Dr. Nurhan Karadağ’a teşekkür plaketi takdim etti.

Yardımcı Yönetmenliği Abdullah Sürekli’nin yaptığı, müzik Doç. Dr. Nedim Yılmaz’a, dekor uygulama Hasan Ali Dilek’e, ses-ışık Mustafa Uçak’a, sanatsal tasarım Erdem Gökoğlan’a ait oyunda, Nihal Çağdaş, Abdullah Sürekli, Gökberk Göktaş, Emir Öztur, Sude Çağdaş, Demet Karamuk, Dudu Yürekli, Emre İnal, Emre Özdemir, Özge Özgür, Hatice Yalav, Sevcan İrşi, Merve Tatlıbadem, Derya Ünlü, Semagül Demir, Hüseyin Yorgancı, Aykut Keser, Yunus Ucan, Yasin Dursun, Nazmiye Göktaş, Dudu Yürekli, Damla Coşkun, Didem Özdoğan rol alıyor.

KURBAN’IN GALASI YAPILDI
İHA
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2010 Cumartesi 17:18:02
Güncelleme :10 Nisan 2010 Cumartesi 21:52:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?