21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Kurbanlık kesimi ücretsiz

Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, oluşturacakları iki kesim yerinde, kurbanlık hayvanların kesimini ücretsiz yapacaklarını söyledi. 

Erdal Öner, veteriner ve zabıta gözetiminde 5 ayrı noktada kurulan hayvan pazarlarında incelemelerde bulundu. Celeplerin sorunlarını dinleyen Öner, pazarda bulunan büyükbaş ve küçükbaş hayvanları kontrol etti. Güvenilir ve hijyenik ortamlarda satış yapılması için beş ayrı noktada hayvan pazarı oluşturduklarını belirten Öner, belirlenen satış noktaları dışında hayvan satışına izin verilmeyeceğini vurguladı. 

Belediye olarak, Zafer Mahallesi'nde Cumartesi Pazarı'nda ve Teomanpaşa Mahallesi'nde Cuma Pazarı'nda oluşturulacak olan iki tane kesim yerinde, ücretsiz kesim yapacaklarını kaydeden Öner; "Oluşturduğumuz iki kesim yerinde vatandaşlarımız kurbanlık hayvanlarını, ücret ödemeden, hijyenik bir şekilde kesebilirler. Vatandaşlarımıza, alacakları sıra numarası ile kurbanlıklarını, hem dini kurallara, hem de hijyene uygun şekilde ücret ödemeden kurbanlıklarını kesme hizmeti sunuyoruz. Vatandaşlarımızı, kurbanlarını belirlediğimiz kesim yerlerinde kesmeye davet ediyorum. Belirlenen yerler dışında, kurallara aykırı şekilde kurban kesimine izin verilmeyecektir" dedi.
Başkan Öner, Kepez halkının, Kurban Bayramı'nı huzur içerisinde geçirmesi için de bütün tedbirleri aldıklarını dile getirerek, şöyle devam etti: "Vatandaşlarımızın huzurlu bir bayram geçirmesi için ekiplerimiz görev başında olacak. Bayrama kadar, hayvan satış noktalarında denetimlerimiz devam edecek. Hayvan pazarlarının da her türlü ihtiyacını karşılıyoruz." 

Başkan Öner, satın aldığı küçükbaş hayvanı da Çocuk Esirgeme Kurumu'na bağışladı. Kepez Belediyesi'nin Zafer Mahallesi'nde Cumartesi Pazarı'nda oluşturacağı kesim yerinde büyükbaş ve küçükbaş hayvan kesimi; Teomanpaşa Mahallesi Cuma Pazarı'nda kesim yerinde ise küçükbaş hayvan kesimi yapılacak
iha
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2006 Pazartesi 12:27:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?