1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Kurbanlık kursunda izdiham

KURBANLIK KURSUNDA İZDİHAM

Tarım İlçe Müdürlüğü, Alanya Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Alanya Müftülüğü birlikte Kurban Bayramı'nda kesim yapacak 120 vatandaşlara uygulamalı kesim kursu verdi.

Antalya'nın Alanya İlçesinde yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle, Tarım İlçe Müdürlüğü, Alanya Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Alanya Müftülüğü ortak bir çalışmayla, bayramda kesim yapacak olan 120 kişiye uygulamalı kurs verdi.

AL-ET tesislerinin mezbahanesinde gerçekleştirilen temsili kesimde, kesim yapacak olanlara, kurbanlık hayvanın sağlık durumunun nasıl olacağı ve kesimin nasıl yapılacağı hakkında bilgiler verildi.

Tarım İlçe Müdürlüğü Veteriner Hekimi Mehmet Rüzgar, ''Kesim yapacak olan vatandaşlarımız, öncelikle hayvanların küpelerine baksın, biz küpe numarasına göre hayvan hakkında bütün bilgileri verebiliriz. Sağlıklı bir hayvanın, gözünde, burnunda akıntı olmaması, tüylerinin parlak olması hayvanın canlı bir hali olması gerekir. Kesim sırasında hayvana eziyet çektirmemeleri, kesimin sağlık şartlarına uygun olması önemlidir'' dedi. Kurbanın kesimi sonrası iç organlarının da sağlıklı olması gerektiğini söyleyen Rüzgar, organların sağlıksız görünmesi durumunda Tarım İlçe Müdürlüğüne başvurulabileceğini dile getirdi.

KURBANLIK KURSUNDA İZDİHAM
İHA
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2009 Perşembe 12:48:03
Güncelleme :19 Kasım 2009 Perşembe 13:09:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?