7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Küresel ısınma festival uzattı

Antalya'nın önemli kültür ve sanat etkinlikleri arasında yer alan 2. Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali, kurak havanın etkisiyle uzatıldı. Daha önce 1 Ekim tarihinde kapanacağı belirtilen festivalin 30 Kasım tarihine kadar açık kalacağı belirtildi.

Uluslararası Kum Heykel Festivali Direktörü Çağdaş Alagöz, geçen yılın aksine bu yıl iklimin kurak geçmesinin bu kararı almalarında etkili olduğunu söyledi. Geçen yıl birincisi Lara'da düzenlenen festivalin Ekim ayı başında meydana gelen fırtınada zarar gördüğünü ve ardından kapatıldığını belirten Alagöz, "Yüzeylerine sıktığımız özel bir madde yüzünden heykeller normal yağışlardan zaten etkilenmiyor. Fakat geçtiğimiz yıl 3 gün süren fırtına Antalya'nın son 60 yılda en çok yağış aldığı zamandı. Lara plajı fırtınada direk olarak aşırı rüzgara maruz kalan bir bölge. Bu nedenle festival fırtınadan etkilenmişti. Bu yıl heykelleri yağmurdan korumak için yüzeylerine sıktığımız maddeyi 15 kat daha fazla kullandık" dedi.

Şu an fırtına olsa dahi heykellere bir zarar veremeyeceğini anlatan Alagöz, sözlerine şöyle devam etti: "Bu nedenle normal şartlarda daha önce açıkladığımız gibi 1 Ekim olan kapanış tarihimizi 30 Kasım'a kadar uzattık. Ayrıca bu kararı almamızda başta kreş, ana okulu ve özel okullar başta olmak üzere eğitim kurumlarından gelen talepler etkili oldu. Böylelikle bu süre içinde eğitim kurumları öğrencilerine bu önemli sanat etkinliğini gezdirebilme fırsatını bulabilecek."

TURİZMİ RENKLENDİRDİK

Konyaaltı BeachPark bünyesinde düzenlenen 2.Uluslararası Kum Heykel Festivali'ne ilginin giderek arttığını belirten Alagöz, festivalin Türk turizmine de önemli katkıda bulunduğunu belirtti. Bu tür kültür ve sanat etkinliklerinin turizmin gelişmesinde önemli olduğuna inandıklarını anlatan Alagöz, sözlerini şöyle tamamladı: "Yıllardır turizmciler tek düzelikten ve etkinlik olmamasından yakınıyorlardı. Bu bağlamda etkinliğimizin önemli bir rol üstlendiğini söyleyebilirim. Bu çizgide hareket eden turizm acenteleri festivalimizi tur programlarına dahil ederek kentimize gelen turistleri böyle bir sanatsal etkinliğe getiriyor. Festivali gezen turistler hayranlık ve memnuniyetlerini dile getiriyor. Bu da bizi hem mutlu ediyor hem de festivali önümüzdeki dönemlerde de tekrarlamamız için teşvik ediyor."

 

iha
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2007 Perşembe 17:58:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?