1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Kursiyerler göz nurlarını sergiliyor

Kepez Belediyesi’nin desteği ile Çamlıbel Halk Eğitim Merkezi’nin ve Teomanpaşa Halk Eğitim Merkezi’nin birlikte açtığı mesleki eğitim kurslara katılanlar, bir yıllık eserlerini sergiledi.

Kepez Kaymakamlığı, Kepez Belediyesi ve Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü desteği ile Teomanpaşa Halk Eğitim Merkezi’nin ve Çamlıbel Halk Eğitim Merkezi’nin, 2008–2009 döneminin yıl sonu sergileri vatandaşların da ilgisini topladı.

Sergilerin açılış törenlerine Kepez Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, Kepez Belediye Başkan Vekili Serhat Demir, Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek, Kepez Belediye Başkan Yardımcısı Gürsel Kaya, AK Parti Kepez İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar, kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İlk olarak Kepez Belediyesi’nin Sakarya Parkı içerisindeki Otelcilik ve Turizm Eğitim Merkezi binasında, Teomanpaşa Halk Eğitim Merkezi’nin yılsonu sergisi, ardından Çamlıbel Halk Eğitim Merkezi’nin yılsonu sergisinin açılışı gerçekleştirildi.Kursiyerlerin hazırladığı elbiselerden oluşan mini bir defilenin de sunulduğu açılış töreninde, okuma-yazma kursunu başarıyla tamamlayan 62 yaşındaki Kamile Gökdemir ise teşekkür konuşması yaptı.

Kepez Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit de, 62 yaşında okuma-yazmayı öğrendiği için Gökdemir’in elini öptü, sertifikasını verdi.

EL EMEĞİNİ PAZARLAYACAKLAR

Açılış töreninde bir konuşma yapan Kepez Belediye Başkan Vekili Serhat Demir, örgün eğitiminin yanı sıra, binlerce vasıfsız kişinin mesleki ve teknik beceri kazandığı yaygın eğitime de büyük önem verdiklerini belirterek,“Kursiyerlerimiz, el emeği, göz nurları eserleriyle aile bütçelerine de katkı sağlıyorlar. Kepez Belediye Başkanımız Hakan Tütüncü’nün kursiyerlerimizin ürettiklerini pazarlayabileceği alanların oluşturulmasıyla ilgili projesi var. Önümüzdeki günlerde bu çalışmayı hayata geçirerek, kursiyerlerimizin pazar sorununu çözeceğiz” şeklinde konuştu.

Açtıkları 100 okuma-yazma kursunda 956 yetişkinin okuma-yazma öğrendiği bilgisini veren Çamlıbel Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nevzat Durmaz da 108 mesleki eğitim kursunda bin 882 kursiyerin, 391sosyal ve kültürel kursta 8 bin 534 kişinin faydalandığını belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2009 Cuma 15:19:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?