21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Kursiyerlere sertifika

Kepez Belediyesi, Azize Kahraman Halk Eğitim Merkezi ve Eylül Firması iş birliğiyle açılan taç ve çelenk yapımı meslek kursuna katılan 43 kursiyer, törenle sertifikalarını aldı.

Kepez Belediyesi, bölgede ihracat yapan sektörlerin ve işsizlik sorununun çözümüne yönelik çalışmalara destek vermeye devam ediyor. Kepez Belediyesi, Azize Kahraman Halk Eğitim Merkezi ve Eylül Firması iş birliğiyle açılan taç ve çelenk yapımı meslek kursu 2007 eğitim dönemi tamamlandı. Kursa katılan 43 kursiyer, Altınova Menderes Mahallesi'ndeki Eylül Firması tesislerinde düzenlenen törenle sertifikalarını aldı. Sertifika törenine AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak, Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, Antalya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İlhami Kaplan, Antalya Kesme Çiçek İhracatçıları Birliği Başkanı Osman Bağdatlıoğlu, Tarım İl Müdürü Bedrullah Erçin ve kursiyerler katıldı.

Törende bir konuşma yapan Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, ülke ekonomisine katkısı ve istihdam nedeniyle üretimin yüzde 90'ının Kepez'de yapılan çiçek sektörüne büyük önem verdiklerini söyledi. Gerçekleştirdikleri çiçek festivali ile çiçeği marka haline getirdiklerini belirten Öner, şunları söyledi: "Kepez'in sözlük anlamı, gelin tacı anlamına geliyor. Kepez'in ismi, sektörle özdeşleşti. Bu nedenle Kepez'deki taç ve çelenk üretimi yapan firmaları ziyaret ettim. Sorunlarını dinledim. İhracatla ilgili sıkıntılarını Sadık Badak'a aktardım. Kendileri de, bu sıkıntının çözümü için ilgili yerlerle görüştü. Badak'a teşekkür ediyorum."

Taç ve çelenk sektörünün yılda 10 milyon dolarlık ihracat yaptığını anlatan Öner, sözlerine şöyle devam etti: "İşsizliğin önlenmesi ve yetişmiş ara eleman ihtiyacının karşılanması için bu sektöre destek verilmesi gerektiği inancındayım. Taş ve çelenk üretimi yapan firmalarda büyük oranda kadınlarımız çalışmaktadır. Açtığımız bu kursta kadınlarımıza mesleki eğitim alabilme imkanı sunuyoruz. Sektörün sorunlarının çözümü için sektör temsilcileriyle iş birliği içerisinde çalışmaya devam edeceğiz. Mesleki eğitim kursunun açılmasına destek verenlere teşekkür ederim."

Altınova'da yapılacak çiçek mezadı (satış alanı) alanının imar planı çalışmalarını Antalya Büyükşehir Belediyesi ile birlikte bitirdiklerini belirten Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, "Çiçek mezadının tamamlanmasıyla, sektörün önemli bir sıkıntısını çözmüş olacağız. Burası Avrupa'nın önemli ticaret merkezlerinden biri olacak. Çiçek mezadının hizmete girmesiyle, iş adamlarımız bilgisayarın başında ihracatlarını gerçekleştirebilecekler" ifadesini kullandı.
Sektör temsilcilerinden 10 milyon dolarlık ihracat rakamını yükseltmelerini isteyen AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak da, sektörün bürokraside yaşadığı engellerin kaldırılması için elinden geleni yapacağını söyledi.
Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından taç ve çelenk yapımı mesleki eğitim kursunu başarıyla tamamlayan 43 katılımcıya sertifikaları verildi. Daha sonra kursiyerlerin yaptığı taç ve çelenk sergisi gezildi.

 

iha
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2008 Salı 14:33:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?