22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Kurumlar itibarsızlaştırılmaya çalışılıyor

OKTAY EKŞİ HALKIN GÜNDEMİ’NDE ANTALYALILARLA BULUŞTU

Usta gazeteci Oktay Ekşi, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Halkın Gündemi’ etkinliği kapsamında Antalyalılarla buluştu. AKM’deki söyleşiye vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından düzenlenen söyleşiyi, Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, Antalya Milletvekili Hüsnü Çöllü, CHP meclis üyesi Zeki Durmaz, Antalya eski Belediye Başkanı Selahattin Tonguç’un yanı sıra çok sayıda Antalyalı izledi.

Gündeme ilişkin görüşlerini Antalyalılarla paylaşan Oktay Ekşi, Türkiye’de 200 yıldır modernleşme ve çağdaşlık isteyenlerle İslami yönetim anlayışını benimseyenler arasında zihniyet mücadelesi olduğunu belirtti. Ekşi, “Hala Atatürk’ün kurduğu laik cumhuriyeti, Türk Milleti için gerçekleştirdiği devrimleri Türkiye’nin kusuru ve günahı olarak görenler var. Hiçbir zaman korku, dünyamıza bu kadar hakim olmamıştı. Cumhuriyet değerlerine sahip çıktığı için kurumlar itibarsızlaştırılmaya çalışılıyor. Bugün Türkiye Cumhuriyeti dünyanın hangi temel değerlerini benimsemiş ülkelerle bütünleştirilmeye çalışılıyor. Batı’ya mı yaklaşıyor yoksa Ortadoğu’ya mı? Biz bunları görmüyor muyuz? Devrimlere ve ülke değerlerine sahip çıkma dönemindeyiz” dedi.

Ekşi daha sonra vatandaşların sorularını da yanıtladı. Söyleşi sonunda Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Oktay Ekşi’ye çiçek verdi.

OKTAY EKŞİ HALKIN GÜNDEMİ’NDE ANTALYALILARLA BULUŞTU
OKTAY EKŞİ HALKIN GÜNDEMİ’NDE ANTALYALILARLA BULUŞTU
İHA
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2011 Pazar 10:25:03
Güncelleme :6 Şubat 2011 Pazar 21:44:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?