22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Kurumsal kimlik konkuru sonuçlandı

ATSO KURUMSAL KİMLİK KONKURU SONUÇLANDI

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Kurumsal Kimlik Konkuru sonuçlandı. Konkuru finale kalan 5 reklam ajansı arasından, Fikribir Görsel İletişim Reklam Medya ve Tic.Ltd. Şti. kazandı.

ATSO Kurumsal Kimlik Konkuru’nun sonucu ATSO Meclis Salonu’nda düzenlenen basın toplantısıyla açıklandı. Toplantıya ATSO yönetim kurulu üyeleri, seçici kurul, reklam ajansı temsilcileri ve medya mensupları katıldı. Toplantıda bir konuşma yapan ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Osman Budak, ATSO’nun 2010 yılını ATSO ‘Marka Yılı’olarak ilan ettiğini hatırlatarak, “Bu yıl Antalya markalarını desteklemek, marka potansiyeli olan üyelerimizi markalaşma çalışmasına teşvik etmek yönünde yoğun bir çalışma başlatacağız” dedi.

KENTİN MARKALAŞMASINA KATKIDA BULUNACAK

Antalya Tanıtım Şirketi’nin doğrudan tanıtım faaliyeti dışında, Antalya’nın markalaşmasına da katkı yapacak bir oluşum olarak gördüklerini ifade eden Budak, “Odamızın kurumsal kimlik yapılanmasına dönük çalışmamız da yine bu vizyon içerisinde önem verdiğimiz bir konudur. ATSO Kurumsal Kimlik çalışmasının bir amacı odamızın kurumsal kültürünü ve kimliğini güçlendirmektir. İkinci amacı bu konuda özellikle üyelerimize örnek olmaktır. Üçüncü amacımız ise turizmin başkenti Antalya’da çok önemli bir sektör olan reklam veya tanıtım ajanslarımızın birikimlerinden yararlanmak, sektörümüzün gücünü göstermek ve Antalya’nın bu alanda ilerlemesine katkı yapmaktır. Antalya’nın marka değerinin yükselmesi, Antalya tanıtımının çok daha etkin biçimde yapılması ve üyelerimizin markalaşmasında, ajanslarımızın yaratıcı ürünleri çok önemli bir rol oynamaktadır ve oynayacaktır” diye konuştu. ATSO Kurumsal Kimlik Konkuru sürecinin bu anlayış ve amaçlarla başlatıldığını vurgulayan Budak şunları kaydetti;

“Bildiğiniz gibi, konkur süreci tamamıyla sektörümüzün profesyonelleri tarafından, bütün üyelerimize açık olarak belirlenmiştir. Özellikle 42. ve 15.Gruplarımızdan Meclis ve komite üyesi arkadaşlarımız yoğun bir çalışma yürütmüşlerdir. Belirlenen takvim çerçevesinde, 15 Aralık 2009 tarihinde yarışmanın tüm adımlarını ajanslarımız ve basınımızın katılımıyla kamuoyu ile paylaştık. Yarışmanın ilk aşamasında, konkura katılmak isteyen ajanslarımız, Odamızın kurumsal iletişim stratejisini ve kendi kurumsal kimliklerini ifade eden sunumlarını hazırlayarak, sundular. 5 Ocak 2010 tarihinde Seçici Kurul tarafından dosya teslim eden 17 ajansımızın çalışmaları değerlendirerek konkura katılmaya hak kazanan 5 ajansımız belirlendi. Ajanslarımızla yaptığımız bilgilendirme toplantısının ardından ikinci aşamada, bu ajanslarımız Odamız için hazırladıkları iletişim stratejisini içeren yaratıcı (kreatif) sunumlarını Odamıza sundular. Şubat 2010 Salı günü yapılan Seçici Kurul Toplantısında ajanslarımızın sunumları değerlendirildi. Bu değerlendirme, kurumsal kimlik dosyamızda yer alan; Ajansın, Çalışma Planı Önerisi, Ajansın, Yaratıcılık Becerisi, Ajansın, Hazırlamış Olduğu Sunumun Profesyonel Yeterliliği, Ajansın, Uzmanlık Alanı, Ajansın, İş Eğitimi, İş Felsefesi, Ajansın, Müşterileri ile Çalışma Sürekliliği, Ajansın, Kurumsal Yapısı ve Yeterliliği, kriterleri doğrultusunda yapılarak bir karara varıldı.Yaratıcı sunumlarını gönderen ajanslarımızın hepsinde büyük bir emek ve özveri vardı. Her dosyada bizlerin öngöremediği ve fark edemediği, doğru, güzel ve profesyonel değerlendirmeler ve yaklaşımlar vardı. Her bir dosyanın kurum kültürümüzün gelişmesine katkı sağlayacağından kuşkunuz olmamasını özellikle belirtmek istiyorum.”

Başlatılan bu çalışmanın bir yarışma olmaktan öte, bir deneyim ve örnek oluşturma çabası olarak değerlendirildiğini de sözlerine ekleyen Budak, projenin aynı zamanda bir sektörün işbirliği ile kendi gücünü göstermesi bakımından çok önemli olduğunu söyledi. Kısa listeye 5 ajansın kalmasının Antalya ajanslarının potansiyeli ve sektörün gücünün varlığını kamuoyuna göstermesi bakımından önemli bir kazanım olduğunu belirten Budak, “Bu açıdan bakılırsa her ajansımız kazanmıştır diyebiliriz” şeklinde konuştu. Budak, Seçici Kurul’un kriterler doğrultusunda, 5 ajans arasından, konkuru kazanmaya hak kazanan ajansın, Fikribir Görsel İletişim Reklam Medya ve Tic.Ltd. Şti. nin olmasına oybirliği ile karar verdiğini söyledi.

PLAKET VERİLDİ

ATSO Başkanı Budak, daha sonra seçici kurul üyeleri Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü Başkanı Yrd. Doç.Dr. Şemsettin Ziya Dağlı, Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü Öğretim Elemanı Tülin Candemir, Antalya Reklamcılar Derneği Başkanı Adnan Yaşkeçeli, Akdeniz Reklamcılar Derneği Başkanı Cihan İşbaşı ve Antalya Matbaa Sanayicileri Derneği Başkanı K. Ruhi Şahin’e birer teşekkür plaketi verdi.

ATSO KURUMSAL KİMLİK KONKURU SONUÇLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2010 Cuma 14:31:02
Güncelleme :5 Şubat 2010 Cuma 18:43:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?