21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Kutan, Antalya'da

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Recai Kutan, Deniz Feneri davasıyla ilgili gerçek bilgi ve belgeler ortaya çıkmadıkça açıklama yapmayacaklarını söyledi. Kutan, ABD Devlet Başkanı Bush'un giderayak İran'a saldıracağını savundu.


SP lideri Kutan, partisinin Antalya İl Divan Toplantısına katıldı. İl binasında gerçekleşen toplantıya Kutan, SP Genel Sekreteri Suat Pamukçu ve Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ile birlikte katıldı. Burada partililere seslenen Genel Başkan Kutan, Türkiye'nin ekonomi, dış politika ve sosyal yapıdaki bozulmalar olmak üzere 3 ana konuda ciddi sıkıntı içinde olduğunu söyledi. Bütün siyasi partiler ile sivil toplum örgütlerinin gündemini bu üç konunun oluşturması gerektiğini belirten Kutan, "MaalesefTürkiye'de bu hayati öneme sahip konuların hiçbiri gündeme gelmiyor. Siyasi partiler arasındaki çatışmalar ülke gündemini meşgul ediyor. Siyaset içerisinde adeta horoz dövüşü başladı ve şiddetli bir biçimde devam ediyor. Türkiye bu tutumlar nedeniyle bir kamplaşmaya gidiyor" dedi.
Dış politikada çok tehlikeli gelişmeler yaşandığını kaydeden Kutan, dış politikanın ABD'ye, AB'ye ve İsrail'e endeksli hale getirildiğini savundu. Dış politikanın yeni baştan gözden geçirilmesi gerektiğini söyleyen Kutan, "ABD'ye bağlı bir dış politika bizim yüzde 100 aleyhimizedir" diye konuştu.

BUSH, GİDERAYAK, İRAN'A SALDIRACAK
ABD Devlet Başkanı Bush'un İran'a saldıracağını ileri süren Kutan, şunları söyledi:
"Bunun için Türkiye'ye baskı yapacak. Ama Türkiye'de hiçbir partinin, hiçbir iktidarın İran'a saldırma konusunda ABD ile işbirliği yapacağına ihtimal vermiyorum. Onun için ABD 15 bin kilometre uzaktan gelerek öncelikle Romanya'da üst kurdu. Ardından geldi Gürcistan'ı karıştırdı. Gürcistan'da ABD işbirlikçisi işbaşına getirdi. Şimdi Gürcistan'a üst kurma niyetinde. Neden, çünkü İran'a en rahat saldırılacak yer burası. Gürcistan, bir bölgeye saldırınca, Rusya da bu fırsattan yararlanarak, müdahale etti.
Türkiye bütün bu çıkar grupları arasında tarafsızlığını korumalıdır."
Konuşmaların ardından gazetecilerin Deniz Feneri yolsuzluğuyla ilgili sorularını yanıtlayan Kutan, "Deniz Feneri konusunda gerçek bilgi ve belgeler ortaya çıkmadan, tasvip etmediğimiz bu kavganın içinde milli görüşçüler olmayacaktır. Bugüne kadar ne benim ne de arkadaşlarımın Deniz Feneri konusunda herhangi bir açıklamamız olmamıştır" dedi.
(ŞT-SÇ-CMH-Y)

iha
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2008 Cumartesi 17:59:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?