22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Kuzey Iraklı kaçaklara sınır dışı

ANTALYA’nın Alanya İlçesi’nde 17 Aralık Pazar günü 4 yıldızlı bir otelin zemin katında yakalanan 254 kaçaktan, Kuzey Iraklı 85'i, 2 otobüse bindirilerek sınır dışı edilmek üzere Habur'a gönderildi. Uzun namlulu silah taşıyan, çelik yelekli 25 polis de kaçakların güvenliği için görevlendirildi. Diğer kaçaklar da sınırdışı işlemleri uzadığı için Antalya'ya gönderildi.

Okurcalar Beldesi'ndeki 4 yıldızlı Hotel Mistral Akdeniz’de geçen hafta yakalanan, Kuzey Iraklı, Filistinli, Somalili ve Yemenli kaçaklar, Alanya Belediyesi 75'nci Yıl Kapalı Spor Salonu'ndaki misafirliklerinin sonuna geldi. Aralarında hamilelerin ve çocukların da bulunduğu kaçaklar, deniz yolu ile İtalya üzerinden Almanya'ya geçmek isterken jandarmanın düzenlediği operasyonla Alanya'da yakalanmıştı.

Sınırdışı işlemleri tamamlanan Kuzey Iraklı 85 kaçak 2 otobüse bindirilerek, dün gece saat 21.30 sıralarında Habur Sınır Kapısı'na doğru yola çıktı. Kaçakları taşıyan otobüslere uzun namlulu silah taşıyan çelik yelekli 25 polis eşlik etti.
Kuzey Iraklı kaçaklar, otobüslere bindirilmeden önce detaylı bir aramadan geçirildi. Kadın polislerin de görev aldığı aramada, kaçma girişimlerine karşı Antalya Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Amirliği'nde görevli ekipler önlem aldı.

Polis kordonu arasında otobüslere bindirilen kaçaklar için kolilerce ekmek arası köfte, sabah kahvaltısı için de peynir, ekmek ve sudan oluşan kumanya hazırlandı. Bebeklerin bez, kadınların da ped ihtiyacının karşılanması için paketler oluşturuldu. Kaçaklar, güvenlik güçlerini alkışlayarak teşekkürlerini iletti.

Filistin, Somali ve Yemenli kaçaklar ise sınırdışı işlemleri uzadığı için bir otele yerleştirilmek üzere otobüslerle Antalya'ya gönderildi.
hürriyet
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2006 Cuma 14:48:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?