16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

Laboratuvara uluslararası kimlik

BÜYÜKŞEHİR LABORATUVARI’NA ULUSALARARASI KİMLİK

Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından ‘Çevre Ölçüm ve Analizleri Yeterlilik Belgesi’ni alan Antalya Büyükşehir Laboratuvarı’nın vereceği raporlar, uluslararası bir kimlik kazandı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’na bağlı çalışmalarını sürdüren Laboratuar Şube Müdürlüğü Türk Akreditasyon Kurumu’nun (TÜRKAK) ardından ikinci kez belgelendi. Çevre ve Orman Bakanlığı’na, ‘Çevre Ölçüm ve Analizleri Yeterlilik Belgesi’ni almak için başvuran Büyükşehir yetkililerinin çalışmaları, olumlu sonuç verdi. Büyükşehir Laboratuvarı ‘Çevre Ölçüm ve Analizleri Yeterlilik Belgesi’ni almaya hak kazandı.

ULUSLARARASI GEÇERLİLİK

Bakanlığın verdiği bu belgeyle Büyükşehir Belediyesi’nin düzenleyeceği deney raporlarının uluslararası geçerliliği olacak. Öte yandan Çevre ve Orman Bakanlığı ile iş ilişkisi bulunanlar da su-atıksu analizleri ihtiyaçlarını, ‘Yeterlilik Belgesi’ne sahip Büyükşehir Belediyesi Laboratuar Şube Müdürlüğü’nden karşılayabilecek. Laboratuvar Şube Müdürlüğü, daha önce de sırasıyla Çevre ve Orman Bakanlığı’ndan ‘Ön Yeterlilik Belgesi’ ve Türk Akreditasyon Kurumu’ndan (TÜRKAK) TS EN ISO / IEC 17025 Standart Akredite Belgesi almaya hak kazanmıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2010 Perşembe 11:17:02
Güncelleme :18 Mart 2010 Perşembe 11:23:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?