22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Lara Kent Parkı tehlikede

Belediye başkanlarının birer yılı doldu. Her başkan, şimdiye kadar gelmiş geçmiş başkanlar arasında en başarılı kendisi olduğunu öne sürüyor. Bazı gazetelerde başkanların “Birer yıllık icraatlarını” anlatan söyleşileri sayfa sayfa yayımlandı. İlanlarla vatandaşa teşekkürler edildi, başarılı olduklarını kanıtlayan anket sonuçları açıklandı.
Sonuçlarına göre Antalya’nın belediye başkanları genelde başarılı görülüyor. Bunun doğru olduğu kanısındayım bende. Büyükşehir belediyesi başta olmak üzere alt belediyelere de başarılı çalışmalarıyla halkın desteğinin devam ettiği tüm siyasi parti temsilcileri tarafından da zaman zaman belirtiliyor. Anketlerde de görüldüğü gibi yüzde 20’lik bir muhalefet gurubunu memnun etmenin olanağı yok. Hangi parti olursa olsun böyle muhalefet çıkıyor ve hiçbir yapılana olumlu bakmıyor.
Başkanlar bu gruba “Milli muhalefet” diyor.

LARA KENT PARKI’NDAN TURİZM ALANINA DOĞRU

Geçen hafta içinde açıklanan ‘Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın 1 Yıllık İcraatlarının Değerlendirilmesi Kamuoyu Araştırması’nda dikkatimi çeken deneklere sorulmuş bir soru vardı. Aynen şöyle:
“Lara-Kundu’nun ‘Turizm Alanı’ olarak ilan edilmesi Antalya’ya faydalı olacaktır.”
3 bin 150 denekten buna ‘Evet’ diyenlerin sayısı yüzde 80,2 olmuş. Yani bu demektir ki, geçtiğimiz aylarda Orman Bakanlığı’nın geri aldığı Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne tahsisli Lara Kent Parkı’nın da içinde bulunduğu bölgenin “Turizm Alanı” olmasına vatandaşlarımızın yüzde 80’i “EVET” diyor.
Bir dip not vermekte yarar var; Bu araştırmayı yapan MİR Araştırma şirketi yetkilisi Ahmet Türkyılmaz, AKP hükümetinin Kültür Turizm eski bakanı Erkan Mumcu’nun danışmanıydı. Türkyılmaz, Isparta’dan gelmekte olan Mumcu’yu beklerken, kendisiyle 7 Mehmet restoranda bir akşam sohbet etme olanağım olmuştu. Yerel seçimde AKP’nin Antalya’daki seçim danışmanlığını da üstlenmişti.

HALKIN ELEŞTİRİLERİ

Bana gelen elektronik postalara ve tanıdık-tanımadık okurlarımızın anlattıklarına göre belediyelerin çalışmalarında görülen aksaklıklar, eksiklikler ve şikayetler ile övgüler de bulunuyor. Başkanlara yön verecek Antalya’nın belediyelerine yönelik eleştiriler şöyle:
“Konyaaltı Pınarbaşı Mahallesinde yeni bir ev aldım. Ama ne yazık ki bütün bir kış evime gidemedim. Yolu toprak olduğu için çamur ve tozdan bıkkınlık geldi. Yeni konut alanlarında yollar bir an önce yapılmalıydı. Bütün bir kış süresince belediyenin kapısını aşındırdık ama sonuç alamadık. Çöp toplamada da yavaş kanlıyor.”
“Bildiğiniz gibi en fazla kaçak yapı Kepez’de bulunuyor. Hükümetin bu konuda tutumu ‘Kaçaklara göz yumulmayacak’ şeklinde olmasına karşın buralarda hiçbir şey yapılmadı. Bizler yasalara uygun yaşayan, vergimizi ödeyenler neden cezalandırılmış duruma düşüyoruz. Ayrıca kaldırım işgallerine ve tabela kirliliğine karşı da bir şey yapılmadı.”
YAYALAR EZİYET ÇEKİYOR
“Yeni açılan köprülü kavşaklar iyi güzel ama burada yayalar hiç düşünülmemiş. Örneğin eski otogar kavşağında karşıdan karşıya geçmek bir zulüm. Yolu ancak iki aşamada geçebiliyoruz. Orta kaldırıma gelince diğer ışığın yeşile dönmesi bekleniyor. Bu orta kaldırımın dar olmasını da hesaba katarsanız yayaların ne kadar zor durumda olduklarını düşünün.”
Muratpaşa belediyesi için de eleştiri pazaryerlerinin kapatılmak istenmesi nedeniyle gelmişti. Ancak bu konuda belediye desteklenmeli diyen de çok oldu. Daha sağlıklı ve denetlenebilen ürünlere ulaşabilmek için kapalı pazaryerlerinin çoğalması isteniyor. Mahalle aralarında kurulan pazaryerlerinin modern mekânlara taşınmasına olumlu bakılıyor.

Bülent Ecevit
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2005 Pazartesi 13:08:04
Güncelleme :24 Ekim 2005 Pazartesi 14:41:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ismailaydin IP: 212.156.180.xxx Tarih : 27.04.2005 20:55:37
Sayın Ecevit,Antalya Lara kent parkına gelinceye kadar şehrin ortasında yapılacak okadar işler varki,Örnegin dogu Antalyada yani havaalanından şehre girişte meydan semtinde bulunan şehrin ortasında bulunan degirmen önünden başlayıpkızıltoprak mah.917.ci sokak boyunca oyak sitelerini takiben çevre yoluna kadar giden ve utanç abidesi gibi duran gece kondular ne olacak buralar ne zaman ıslah edilip KENT MESİRE YERİ diye planlanandıgı gibi ÇAGDAŞ GÖRÜNTÜYE KAVUŞACAK Sayın büyük şehir belediye başkanımız dogu antalyayı geri kalmışlıktan kurtaracagız demişti.......??? iYİ GÜNLER DİLİYORUM.27.04.2005