21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Lara'da kumdan heykel ziyafeti

DÜNYANIN 2. EN BÜYÜK KUM FESTİVALİ

13 ülkeden 25 kum heykel sanatçısının iki ay süresince 10 milyon ton kum kullanarak yaptıkları kum heykeller Antalya'da ziyaretçilere kapılarını açtı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Muratpaşa Belediyesi ve Antalya Gazeteciler Cemiyetinin desteğiyle gerçekleşen 5. Uluslararası Kum Festivali'nin resmi açışı yapıldı. Dünyanın ikinci en büyük kum etkinliği olarak bilinen festivale 13 ülkeden 25 kum heykel sanatçısı, 'Hollywood' teması ile birbirinden ilginç kumdan dev heykellerle katıldı. Hollywood'un rekor kırmış filmleri ve kahramanlarının canlandırıldığı festivalde, Marilyn Monroe, Charlie Chaplin, Yüzüklerin Efendisi, Spiderman gibi karakterler yer alıyor.

Heykellerin iki ay içerisinde yapıldığını söyleyen Festival Direktörü Cem Karaca, "Bu sene etkinliğimizi 200 bin kişinin gezmesini bekliyoruz. Geçen sene bu rakam 160 bindi. Gezenlerin yüzde 75'i yabancı misafirlerimizden oluşuyor" dedi.

14 Kasıma kadar açık kalacak festivalin açılışında Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Korkmaz ve Muratpaşa Kaymakamı Fatih Kocabaş da yer aldı.

DÜNYANIN 2. EN BÜYÜK KUM FESTİVALİ
İHA
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2011 Pazar 15:43:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?