21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

'Latin' rüzgarı fena çarptı

Antalya, ’Uluslararası Latin Amerikan Dansları Kupası’na bu yıl bir kez daha ev sahipliği yaptı. Dünyanın dört bir yanından gelen 47 çift, ’Uluslararası Latin Amerikan Dansları Kupası’nda yarıştı.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, ’Adım Dans Grubu ve Step Organizasyonu’nun sponsorluğunda yapılan yarışma Dilek Sabancı Spor Salonu’nda gerçekleşti. Şampiyona yarışmacı çiftlerin piste toplu halde çıkarak izleyenleri selamlamaları ile başladı.

Dünya dans takviminde de yer alan kupada, Salsa, rumba, çaça, pasa, doble, jive, viyana valsi, qick step ve tango uzmanları ter döktü.

7 yabancı hakeminde juri üyesi olarak bulunduğu yarışmada, Antalya’dan da çiftler hummalı bir çalışma ile yarışmaya hazırlandı.
Bulgaristan, Ukrayna, Rusya, İsrail ve Türkiye’den yarışmacı çiftlerin katıldığı şampiyonada, minikler, gençler ve büyükler katagorileri düzenlendi. Latin danslarında çaça, samba, rumba jiev, pasadodo dallarında yarışan yarışmacılar, ayrıca standartta vals, tango, quicksetp dallarında mücadele etti.

Renkli kostümleriyle dikkat çeken yarışmacılar, başarılı figürleriyle de izleyenlerden bol bol alkış aldı. 1 gün boyunca süren yarışmada birinciliği kapmak isteyen çiftler, tüm hünerlerini sergiledi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2005 Pazar 13:47:46
Güncelleme :1 Mayıs 2005 Pazar 17:05:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?