1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Lezzetler Kepez'de yarıştı

1.AKDENİZ EV HANIMLARI YEMEK YARIŞMASI

Kepez Belediyesi ve Chef Clup Akdeniz Turizm Aşçıları Birliği'nin organize ettiği 1.Akdeniz Ev Hanımları Yemek Yarışması'nda en iyi aşçılar belirlendi.

Kepez Belediyesi ile Chef Clup Akdeniz Turizm Aşçıları Birliği'nin organize ettiği, 200 ev hanımının katıldığı ve 5 kategoride yapılan 1. Akdeniz Ev Hanımları Yemek Yarışması'nda Antalya'nın en iyi aşçıları seçildi. Geleneksel Türk mutfağı lezzetlerinin yarıştığı ve 2 gün süren 1. Akdeniz Ev Hanımları Yemek Yarışması ödül töreniyle sona erdi.

Kepez Belediyesi Spor Salonu'nda, Özdilek Park AVM ana sponsorluğunda düzenlenen yarışmaya, 200'e yakın ev hanımı katıldı. Yarışmanın 1'inci gününde sebze ve et yemekleri, 2'inci gününde ise tavuk yemekleri, hamur işleri ile tatlıların sunumu yapıldı.

Sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinden, gazetecilerden, şirket yöneticilerinden ve profesyonel aşçılardan oluşan jüri ise birbirinden leziz yemekler arasında en iyi 5 yemeği seçmekte zorlandı.

Yarışmalar sonucunda sebze yemeklerinde Ümran Sefer, etli bamya yemeği ile, et yemeklerinde Destegül Göktepe patates püreli incik kuzu yemeği ile tavuk yemeklerinde Sıdıka Demiray piliç topkapı yemeği ile hamur işlerinde Sebahat Pusat Kayseri Mantısı ile, tatlılarda Nuray Mahanda keneviç yemeği ile Antalya'nın en iyi aççıları oldu.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü eşi Ayşe Tütüncü ile birlikte yarışmacının birincilerine ödüllerini verdi.

Ödül töreninde konuşan Başkan Tütüncü de, medeni cesaretini gösteren ev hanımlarına teşekkür ederek, “ Bugünler de toplum olarak, millet olarak birlik ve beraberliğe çok ihtiyacımız var. İnanıyorum ki bu yarışma, birlik ve beraberliğimize katkı sağlamıştır. Güzel bir heyecan oldu”dedi.

Hakan Tütüncü, yarışmaya destek olan sponsorlar ve Chef Clup Akdeniz Turizm Aşçıları Birliği Başkanı Ali Selek'e teşekkür etti.

Başkan Selek ise Anadolu'nun üstü kapanmış lezzetlerini gün ışığına çıkaran bu yarışmaya katkılarından dolayı teşekkür ettiği Başkan Hakan Tütüncü'ye aşçı kıyafeti hediye etti. Yarışmada dereceye girenlere çeşitli hediyeler verildi.

1.AKDENİZ EV HANIMLARI YEMEK YARIŞMASI
1.AKDENİZ EV HANIMLARI YEMEK YARIŞMASI
İHA
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2009 Pazartesi 15:09:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?