22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Lise öğrencilerine bağımlılık uyarısı!

LİSE ÖĞRENCİLERİNE BAĞIMLILIK UYARISI

Antalya Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, lise öğrencilerine yönelik alkol ve madde bağımlılığı ile ilgili bilgilendirme toplantılarına devam ediyor. Varsak Lisesi öğrencilerine ‘Bağımlılık veBağımsızlık’ konulu bir sunum gerçekleştirildi.

Yeni Mahalle Semtevi’nde gerçekleştirilen toplantıya Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Alkol ve Madde Bağımlılığı Araştırma ve Uygulama Merkezi’nden Dr. Mükerrem Güven konuşmacı olarak katıldı. Dr. Güven, öğrencilere ‘İnsanlar neden madde bağımlısı olur’ konulu bir video gösterisi izletti.

“Özgürlük var olmaksa, bağımlılık yok olmaktır” diyen Dr. Mükerrem Güven, arkadaş çevresine dikkat edilmesi gerektiğini belirterek, “Sizin iyiliğinize olmayan durumlarda arkadaşlarınıza hayır diyebilmelisiniz. Bütün bağımlılar bir defa deneyenler arasından çıkar” diye konuştu.

Öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Dr. Mükerrem Güven, bağımlılık tedavi yöntemlerini anlatarak, bağımlılığın ömür boyu süren ve takip edilmesi gereken bir hastalık olduğunu vurguladı. Güven, bilgilendirme toplantılarıyla gençlere bağımlı olmadan ulaşarak, onları uyarmayı amaçladıklarını belirtti.

LİSE ÖĞRENCİLERİNE BAĞIMLILIK UYARISI
İHA
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2010 Çarşamba 10:38:01
Güncelleme :9 Haziran 2010 Çarşamba 10:44:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?