21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Liselilerden YGS eylemi

ANTALYA'DA LİSELİLERDEN YGS EYLEMİ

Antalya'da 'ÖSYM'ye Baş Kaldırıyoruz Platformu' adı altında toplanan bir grup liseli genç, Yüksek Öğrenime Giriş Sınavı sistemi (YGS) ile Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'ni (ÖSYM) sazlı sözlü protesto etti.

Antalya'da özel bir dershane önünde bir araya gelen liseli öğrenciler sloganlar atarak Cumhuriyet Meydanı'nda toplandılar. Burada grup adına açıklama Eda Kuş, sınav sisteminin güvenilirliğinin ayaklar altında olduğunu iddia ederek, "ÖSYM ve YÖK'ün söylemleri yalandan öteye geçememektedir. En son kopya ile yıllardır alanlarda sınav sistemi kaldırılsın diye mücadele eden liselilerin haklılığı bir kez daha kanıtlanmıştır. Kopyanın bu kadar rahat çekildiği, adaletsizliğin bu kadar gözler önünde olduğu bir

sınav sistemine ne kadar güvenilmesi gerekir? Bu yüzden YGS'nin iptal edilmesini talep ediyoruz" diye konuştu.

Açıklamanın ardından hep birden yere oturan liseli gençler, "Sınavlara inat yaşasın hayat, demokratik lise sınavsız üniversite, direne direne kazanacağız, kışlaya hayır özgür lise" sloganları attılar. Bir süre gitar ve saz eşliğinde halay çeken liseliler daha sonra dörderli gruplar halinde Kalekapısı ve Kazım Özalp Caddesi boyunca sloganlar atarak ilk toplandıkları yere geldiler. Yürüyüş esnasında liseliler ve Çevik Kuvvet ekipleri sık sık karşı karşıya geldi. Liselilerin polislerden kaçması ilginç

görüntüler oluşturdu. Eylemi uzatmak isteyen liselileri dershane öğretmenleri güçlükle sınıflarına soktu. Polisin uyarılarını dikkate alan liseliler daha sonra sessizce dağıldılar.

ANTALYA'DA LİSELİLERDEN YGS EYLEMİ
ANTALYA'DA LİSELİLERDEN YGS EYLEMİ
ANTALYA'DA LİSELİLERDEN YGS EYLEMİ
İHA
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2011 Salı 19:23:01
Güncelleme :6 Nisan 2011 Çarşamba 09:23:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Zalim kral IP: 81.213.181.xxx Tarih : 8.04.2011 18:30:11

 Olayın bu kadar çarpıtılması çok saçma. O gün hiçbir olay olmadı. Etek giymiş olan en fazla 10 kız vardı. Herkes işine geleni yazmakta ve savunmakta bu kadar özgürse oraya neden onlarca polis geldi?