7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Lokma tatlısına yoğun ilgi

Antalya’nın Korkuteli ilçesinde 12 ay satılan ancak Ramazan ayında halkın yoğun talep ettiği lokma tatlısına halk yoğun ilgi gösteriyor.

İlçedeki tüm pastane ve tatlı imalatı yapan dükkanlarda Ramazan ayının geleneksel tatları arasında bulunan Lokma Tatlısı büyük ilgi görüyor. Saray Lokması olarak da bilinen Lokma Tatlısı, üreticiler tarafından ellerinde hazırlanarak satış yapılıyor.

Tatlı ustaları tarafından avuç içinden hamuru sıkarak kaşıkla kaynayan yağa atılan Lokma tatlısını vatandaşların özellikle Ramazan ayında saray lokmasına büyük ilgi gösterdiklerini ifade eden tatlıcı, “Saray Lokması tatlısı en hafif tatlılardan biridir. İçinde un, maya, kızartmak için zeytinyağı ve tatlandırmak için şurup vardır. Bu yüzden halkımız özellikle Ramazan ayında bu tatlıya büyük rağbet gösteriyor. Bizde vatandaşlarımızın hem taze olarak Saray Lokması tatlısını yemeleri için tatlıyı sıcak sıcak servis ediyoruz” dedi.

Tatlıcılar, Lokma tatlısını kaşıkla hamurların tek tek kesilerek yapılıyor. Vatandaş sıcak sıcak evlerine servis ediyor dedi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2007 Cumartesi 11:38:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?