22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Lüks araçla uyuşturucu ticareti

300 BİN EURO'LUK LÜKS ARAÇLA UYUŞTURUCU TİCARETİ

Antalya polisinin düzenlediği operasyonda Hollanda'dan Antalya'ya lüks araçlar içinde zulalanmış halde getirilen 50 bin adet uyuşturucu hap ele geçirilirken, 4 kişi gözaltına alındı. Çete liderinin lüks evinin 400 bin Euro, uyuşturucu ticaretinde kullandıkları aracın ise 300 bin Euro değerinde olduğu belirtildi.

Edinilen bilgiye göre, Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği ekiplerinin 7 aylık istihbarat ve takip çalışması sonucu, uluslararası uyuşturucu kaçakçılığı yapan çeteye yönelik operasyon düzenlendi. Hollanda ve Türk vatandaşı olduğu belirlenen Şeref B. ve Yaşar İ.'nin, Porsche ve Lamborghini marka lüks araçlar içinde zulalanmış şekilde uyuşturucu hap getirdiği bilgisini alan polis, iki şahsı takibe aldı. Antalya'nın Güzeloba Mahallesi'nde

bulunan lüks eve gece yapılan baskında Şeref B. ve Yaşar İ. gözaltına alınırken, operasyonda lüks otomobillerle Hollanda'dan Türkiye'ye getirildiği tespit edilen 50 bin adet Extacy hap ele geçirildi.

Zanlıların ifadeleri doğrultusunda Ali Y. ve İrfan Ç. isimli şahıslar da gözaltına alındı. Zanlıların üzerinde 3 adet ruhsatsız tabanca, suç geliri olduğu öne sürülen 20 bin TL ile 7 bin 100 dolar ele geçirildi. Çete lideri Şeref B.'nin Güzeloba'daki lüks evinin değerinin 400 bin Euro olduğu ve uyuşturucu ticaretinde kullandıkları zırhlı ve modifiyeli Cayenne Turbo S aracın ise yaklaşık 300 bin Euro olduğu belirtildi. Dikkat çekmemek için Lamborghini aracıyla ticaret yapan uyuşturucu baronunun limanda

yatının bulunduğu öğrenildi.

Gözaltına alınan 4 kişi 'Suç örgütü kurarak uluslararası uyuşturucu madde ticareti' yaptıkları iddiasıyla Antalya Adliyesi'ne sevk edildi.

300 BİN EURO'LUK LÜKS ARAÇLA UYUŞTURUCU TİCARETİ
300 BİN EURO'LUK LÜKS ARAÇLA UYUŞTURUCU TİCARETİ
300 BİN EURO'LUK LÜKS ARAÇLA UYUŞTURUCU TİCARETİ
300 BİN EURO'LUK LÜKS ARAÇLA UYUŞTURUCU TİCARETİ
İHA
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2010 Cumartesi 15:40:00
Güncelleme :1 Mayıs 2010 Cumartesi 21:58:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?