1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

'Lütfen'li uyarılar fayda etmeyince...

Antalya Emniyeti, 'Lütfen alkollü araç kullanmayın' gibi uyarılar etkili olmayınca ilginç bir yola başvurdu.

Hürriyet Caddesi'ne emniyet yetkilileri, 'Alkollü araç kullanmak aptallıktır' yazan dev bir tabela astı. Sürücülerden bir kısmı bu uyarının daha etkili olacağını düşünürken bazıları işin abartıldığını söyledi.

Alkol denetiminin çok fazla yapıldığı kentte bir süre önce emniyet ekipleri şehrin muhtelif yerlerine 'Lütfen trafikte dikkat edin', 'Lütfen alkollü araç kullanmayın' yazılı tabelalar astırdı. Buna rağmen alkollü araç kullanımının önüne geçilemediğinden emniyet uyarıda biraz değişiklik yaptı ve son çare olarak 'Alkollü araç kullanmak aptallıktır' ifadesi yazılı bir tabelayı astı.

Bazıları tabeladaki değişikliğin vatandaş üzerinde olumlu etki yaratacağını belirtirken bazıları ise yazının sert olduğunu ifade etti. Cadde üzerinden arabayla geçen bir sürücü, "Kültürümüze uygun bir yazı yazmışlar" derken, "Normal karşılanabilir, çünkü dikkat çekici bir kelime. Amaç zaten burada milletin alkollü araç kullanıp kaza yapmamasını sağlamak" diyenlerde oldu. Ulaş Çelik isimli vatandaş ise "Aptallık biraz ağır olmuş ama alkollü araç kullanmak çok kötü bir şey, aptal kelimesi çok yanlış" dedi.

Antalya Emniyeti Önleyici Hizmetler Şube Müdürü Akif Aktuğ, şöyle konuştu: "Burada amaç, gerek vatandaşların kendilerine zarar vermemesi gerek karşıdaki başkasının ölümüne ve yaralanmasına engel olmak. Amaç ceza yazmak değil tabelada kullanılan da o. Alkollü bir şekilde araç kullanmanın doğru bir davranış olmadığını belirten bir uyarıdır bu. Alkollü şekilde aracın başında olmakla kendisine zarar verir başkasının canına kast eder. Bilimsel olarak da kanıtlanmış bir şey bu. Alkol alırsanız, refleksleriniz zayıflayıp kazaya sebep oluyor."

iha
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2009 Çarşamba 13:47:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?