16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

Maçlara yogalı hazırlık

MAÇLARA YOGA YAPARAK HAZIRLANIYORLAR

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde mücadele eden Alanya Belediyesporlu kadın basketbolcular, karşılaşmalara antrenmanlarının yanı sıra yoga yaparak hazırlanıyor.

Alanya Yoga Center'a her hafta perşembe günü gelen Alanya Belediyespor Kadınlar Basketbol Takımı oyuncuları, yoga yaparak hem stres atıyor hem de mücadele ettikleri Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'ndeki karşılaşmalara zihinsel ve ruhsal anlamda hazırlanıyor. Yoga seanslarına Antrenörü Nuri Koç ile birlikte tam kadro katılan oyunculara Yoga Eğitmeni Yeşim Duman, yoganın yararlarını anlatıyor ve yoga yaptırıyor. Yoga seanslarında takımın yabancı oyuncuları için İngilizce çeviri yapılıyor.

Hedeflerinin oyuncuları fiziksel, zihinsel ve ruhsal anlamda maçlara hazırlamak olduğunu anlatan Antrenör Koç, şöyle konuştu: "Birinci lig de ilk yılımız. Oyuncularımızın maç sırasındaki kaygı düzeylerini aşağıya çekmek için haftada en az bir kez yoga seansına katılıyoruz. Katkı sağlayacağına inanıyorum. Ayrıca, doğru nefes alma çalışmaları yapıyoruz. Oyuncularımızın zihinsel, fiziksel ve ruhsal kapasitelerini geliştirmeyi amaçlıyoruz. Sezon boyunca yoga seanslarına katılmayı sürdüreceğiz."

MAÇLARA YOGA YAPARAK HAZIRLANIYORLAR
MAÇLARA YOGA YAPARAK HAZIRLANIYORLAR
İHA
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2010 Perşembe 14:22:02
Güncelleme :4 Kasım 2010 Perşembe 16:47:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?