1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Mağaraların envanteri çıkarıldı

9 Eylül Üniversitesi Mağara Araştırma Kulübü (DEUMAK) ve İzmir Mağara Araştırma Derneği (İZMAD) üyeleri, Antalya'nın İbradı ilçesinde bulunan mağaraların envanterini çıkardı.

Antalya'nın İbradı ilçesindeki mağaralarda inceleme yapan 9 Eylül Üniversitesi Mağara Araştırma Kulübü (DEUMAK) ve İzmir Mağara Araştırma Derneği (İZMAD)
bölgenin mağara envanterini çıkardı.Mağaraların haritaları çizip, fotoğraflarını çeken ekip, çıkartılan su örneklerini incelenmek üzere 9 Eylül Üniversitesi'ne teslim edecek.

SUSUZLUĞA ÇÖZÜM OLABİLİR

DEUMAK Başkanı Mustafa Samur, bölgede çok sayıda mağara bulunduğunu belirterek, "Bunların bir kısmı, yabancı mağaracılar tarafından izinsiz bir şekilde araştırılmış. Ekibimizle yaptığımız 15 günlük incelemelerde İbradı ilçesinde bulunan mağaraların bir çoğunda su tespit ettik. Bu sular, küresel ısınma sonucu ilerde yaşanacak susuzluk problemine profesyonel projelerle çözüm olabilir. Bu açıdan İbradı'daki mağaralar çok değerlidir" dedi.

Samur, mağaralardaki incelemelerini bir hafta daha devam edeceğini ifade ederek, İbradı ilçesinde çalışmalarını tamamladıktan sonra, gelecek yıl Isparta bölgesindeki mağaraları inceleyeceklerini söyledi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2009 Cuma 18:30:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?