7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Mahallenin tapu sorunu bitiyor

Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, Şafak Mahallesi'nin Vakıflarla ve Haziniyle ilgili tapu sorununu 2008 Şubat ayına kadar çözeceklerini söyledi.

Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, mahalle toplantısında Şafak Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi. Mahalle Muhtarı Yılmaz Kökçen'in evindeki toplantıda Başkan Öner, hizmetleriyle ilgili bilgi verdiği mahalle sakinlerinin sorunlarını dinledi.

Göreve geldikleri günden bugüne, belde halkının ayağının toza ve çamura değmemesi için gece-gündüz çalıştıklarını belirten Başkan Öner, şu ana kadar 380 kilometre sıcak asfalt çalışması yaptıklarını kaydetti. Alt yapısı biten mahallelerin yollarına asfalt dökmeye devam ettiklerini vurgulayan Öner, " Şafak Mahallesinde, ilk sıcak asfaltına bizim dönemimizde kavuştu. Yıllarca tozlu ve çamurlu yollarda yürüdünüz. Gerçekleştirdiğimiz 10 kilometreye yakın sıcak asfalt çalışmasıyla artık ayaklarınız çamura değmiyor." dedi.


100 bine yakın kişiyi ilgilendiren Vakıf mülkiyetiyle ilgili tapu sorununu çözdüklerini anımsatan Kepez Belediye Başkanı, Şafak Mahallesi'nin tapu sıkıntısını da bitireceklerini ifade etti. Öner, "Bu mahallemizin Vakıfla ilgili tapu sorununu çözdük. Hak sahiplerine, tapu tahsisi işlemlerine, teknik çalışmaların tamamlanması ve meclis kararı alınmasının ardından 2008 Ocak ayında başlayacağız. Hazineyle ilgili tapu sorununu da çözüme kavuşturuyoruz. Hazine'den tapular belediyemize devredildi. Şuurlu tapulardan kaynaklanan bir sıkıntı var. Bu sıkıntının giderilmesi için teknik çalışmalarımız devam ediyor. 2008 Şubat ayına kadar Şafak Mahallesi'nin Vakıf ve Hazine ile ilgili tapu sıkıntısını bitirmek istiyoruz."

Belediye başkanının seçildikten sonra makamına oturup, halkını unutmaması gerektiğinin altını çizen Başkan Öner, şunları söyledi:" Sizlere yerel seçimlerden önce beni, kahvenizde, okulunuzda, caminizde, evinizde, mahallenizde sık sık göreceksiniz dedim. Şu ana kadar da bunun gereğini yaptığıma inanıyorum. 52 mahallemiz var. Bu benim Şafak Mahallesi'ne 6. gelişim. Bundan sonra da gelip, sizlerle hasbıhal etmeye, sorunlarınızı dinlemeye, beldenin sorunlarını birlikte çözüm üretmeye devam edeceğim." Kadınların da ilgi gösterdiği toplantıda mahalle sakinleri, sorunlarını ve isteklerini de Başkan Öner'e iletti. Mahalle toplantısına Kepez Belediye Başkan Yardımcıları Recep Mavi ve Mesut Kocagöz de katıldı.

 

iha
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2007 Çarşamba 16:32:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?