21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Mahkumlar fidan dikti

Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) ve Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde düzenlenen eğitim çalışması kapsamında Antalya E Tipi Cezaevi’nin yarı açık bölümünde kalan 74 mahkum toplam 300 fidan dikti.

TEMA Vakfı Antalya İl Temsilcisi Nurten Baykara, Milli Eğitim Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Diyanet İşleri Başkanlığı gibi kurumlarla eğitim çalışması yürüttüklerini belirterek, Duacı köyünde düzenlenen fidan dikiminin de bu çalışmanın bir parçası olduğunu kaydetti.

Sabah saatlerinde cezaevinde kalan mahkumlara erozyon konulu bir sunum yapıldığını belirten Baykara, "Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bölümü’nden Yardımcı Doç. Dr. Mustafa Sarı tarafından mahkumlara bilgi verildi, konuyla ilgili soruları cevaplandırıldı. Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Duacı köyünde gösterilen 5 dönümlük araziye 300 adet selvi ve fıstık çamı dikilecek" dedi.

Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Osman Vuraloğlu, mahkumların çevre bilinci konusunda bilgilendirilmesi amacını taşıyan etkinliğe 74 hükümlünün katıldığını kaydetti. Vuraloğlu, "Ağaçlandırma işinde bu mevsim boyunca lisedeki gençlerden, kışladaki askere ve gönüllü vatandaşlara kadar tüm yurttaşlarımızdan istifade etmek gerektiğini düşünüyorum. Bu bir seferberlik anlamında olmalı" diye konuştu.

Daha sonra Vuraloğlu, Baykara ile TEMA gönüllüleri ve mahkumlar hep birlikte fidan diktiler. Etkinliğe katılan mahkumlar Türkiye topraklarının şu anki durumu hakkında bilgi sahibi olduklarını belirterek, "Fidan dikmekten dolayı çok mutluyuz ve duygulandık. Bize verilen seminerde toprak ve doğa hakkında bilmediğimiz çok şey öğrendik" diye konuştu.

antalya
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2004 Cumartesi 17:40:47
Güncelleme :15 Aralık 2004 Çarşamba 08:32:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?