22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Makam odasını tahsis etti

MAKAM ODASINI TAHSİS ETTİ

Akdeniz Üniversitesi bünyesinde 4 yıl önce kurulan TEKNOKENT'te firma sayısı 50'e çıkarken, başvurular için yer kalmadı.

Başvurulara yer bulunamayınca araştırma yapmak isteyen bir firmaya makam odasını tahsis eden TEKNOKENT Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Helvacı, 4 yılda 28 patent alarak Türkiye ikincisi olduklarını belirtti. İş dünyası ile bilimi bir araya getirmek için çabaladıklarını kaydeden Helvacı, danışman hoca sayısının 354'e ulaştığını ve yapılan iki binada da yer kalmadığını söyledi. Helvacı üçüncü bina için çalışmalara başladıklarını da sözlerine ekleyerek, “Yazılım, enerji sektörü, tohum ıslahı, tarım, ve nano-teknoloji üzerine çalışan firmaların ürettiği patent sayısı da 28'e ulaştı” dedi.

5 BİN METREKARELİK ALANA FABRİKA KURULACAK

Öte yandan TEKNOKENT bünyesinde faaliyet gösteren NANOen Arge Danışmanlık Şirketi'nin geliştirdiği 'Nanofob' adlı su itici özellikteki yüzey kaplamanın üretimine geçileceği, patenti alınan ürün için üniversite kampusuna 5 bin metrekarelik kapalı alanı olan bir fabrika kurulacağı bildirildi. Fabrika aynı zamanda öğrencilere istihdam olanağı sağlayacağı da kaydedildi. Geliştirilen ürünün insan sağlığına hiçbir zararının olmadığını belirten NANOen Arge Danışmanlık Şirketi Kurucusu ve Sorumlusu Prof. Dr. Ertuğrul Arpaç, “Yurtdışından gelen çözeltiler flor içeriyor. Flor sprey şeklinde uygulandığı için akciğerde ciddi sorunlara neden oluyor. Florun ozon tabakasına da etkisi olduğu için kullanılması tercih edilmeyen ürünlerdir. Biz flor içermeyen ürünü geliştirdik. Üstelik ürüne bir de koku giderici özelliği ekledik. Böylece artık yemek ve sigara kokusu sinmeyecek” dedi.

Yurtdışından gelen ürünlerin litresinin en az 30 Euro olduğuna dikkat çeken Prof.Dr.Arpaç, kendi üretecekleri ürünün litresini ise 17 Euro'dan satacaklarını bildirdi.

MAKAM ODASINI TAHSİS ETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2011 Perşembe 15:54:02
Güncelleme :13 Ocak 2011 Perşembe 16:22:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?