7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Maliye kat karşılığı konut yaptıracak

Maliye Bakanlığı, atıl durumda bulunan hazine arazilerinin ekonomiye kazandırılması amacıyla kat karşılığı konut inşaatı yaptıracak.

Antalya Defterdarı Hidayet Mat, yaptığı yazılı açıklamada, atıl bekleyen hazine arazilerinin ekonomiye kazandırılabilmesi için belirli periyotlarla ihalelerin yapıldığını anımsattı.

Sadece Türkiye'nin değil, dünyanın da önemli tarım, ticaret ve turizm merkezi haline gelen Antalya'nın yüzölçümünün yaklaşık dörtte birinin Hazinenin özel mülkiyetinde, tescil harici sahalarla birlikte, yüzölçümünün yaklaşık yüzde 55'inin Hazine arazisi olduğunu belirten Mat, şunları kaydetti: 

“Atıl hazine taşınmazlarının ekonomiye kazandırılabilmesi için taşınmazların satışı, irtifak hakkı tesisi, kullanma izni verilmesi, ağaçlandırma, organik tarım ve teknolojik seracılık için arazi tahsisi, kat karşılığı inşaat gibi alternatif yöntemlerle ekonomiye kazandırılmaktadır. Bu nedenle ilimiz Duraliler mahallesinde bulunan hazineye ait 1074 ada 9 parsel numaralı ve 16 bin 544 metrekare yüzölçümlü ve 1/100 imar planında konut alanı olarak ayrılan taşınmazın satışı yerine kat karşılığı inşaat ihalesi ile değerlendirilmesi uygun bulunmuştur. Bu sayede taşınmazın kat karşılığı inşaat yolu ile değerlendirilmesi sonucunda elde edilecek bağımsız bölümlerin (daireleri) değerinin taşınmazın arsa değerinden daha yüksek olması nedeniyle hem devlet bütçesine daha fazla katkı sağlanmış hem de Hazine taşınmazından en iyi şekilde yararlanılmış olacaktır.”

Mat, kat karşılığı inşaat yapılacak hazine arazisinin ihalesinin 3 Ocak 2008 tarihinde gerçekleştirileceğini, ihalede kat karşılığı inşaat oranının yüzde 40'dan az olamayacağını bildirdi.

Maliye'nin kat karşılığı inşaat ihalesine katılacak olanlar 1/200 ölçekli avam proje hazırlayacak ve bunlardan en iyisi değerlendirilecek.

“150-175 BİN YTL DEĞERİNDE OLACAK”

Deftertar Mat, kat karşılığı inşaat yapılacak hazine arazisinde 140'ar metrekarelik orta büyüklükte yaklaşık 200 adet site içinde yüzme havuzlu, fitness salonları ile diğer sosyal aktivitelerin yer alacağı konut yapılacağını bildirdi.

Bu konutların 150-175 bin YTL'den ihale ile satılacağını anlatan Mat, “Maliye olarak iki yıl vadeli aylık yüzde 0.75 faizli taksit yapıyoruz. Ancak, konut almak isteyenler için Ziraat Bankası ile yapılacak protokol ile konut kredisi de kullandırılacak” dedi.

AA
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2007 Salı 12:45:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?