1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Manavgat Barış Suyu Festivali iptal!

Manavgat belediye Başkanı Şükrü Sözen, Belediye'nin içinde bulunduğu borçları sebebiyle manavgat Barış Suyu Festivalini iptal ettiğini açıkladı.

Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Emeğe borçlu bir belediye olmak istemediğini belirterek “Personelimin ve işçilerimin maaşlarının ödemeden festival yapmak bizim sosyal belediyecilik anlayışımıza ters. Borçlarımızı ödeyip düzlüğe çıkmak istiyoruz. Festivalin yapılıp yapılmayacağına daha sonra karar vereceğiz” dedi.

29 Mart seçimlerinin ardından devir teslim töreni sırasında eski başkan Şenol'dan hesapları devralırken hesapları inceleyeceğini söylediğini belirten Belediye Başkanı Şükrü Sözen, belediyenin vadesi geçmiş ve 2008 yılı sonuna kadar tahakkuk ettirilmiş alacak ve borç listesini kamuoyuna açıkladı.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞINDAN MÜFETTİŞ TALEP EDİLDİ

Sözen, Manavgat belediyesinin toplam borcunun 12 milyon 422 bin TL , alacağının ise 4 milyon 451 bin TL olduğunu, borçların ancak 2 milyon TL'sinin tahsil edilme ihtimali bulunduğunu, Hesapların incelenmesi için İçişleri Bakanlığı'na müfettiş talebinde bulunduklarını ifade etti.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen bir basın toplantısı düzenleyerek, görevdeki 1 aylık süreçte yapılan çalışmalar ve Manavgat Belediyesinin alacak ve borç durumu hakkında bilgi verdi. Başkan Sözen açıklamasında şu ibarelere yer verdi :"Biz göreve geleli 1 ay gibi bir zaman oldu. Bu zaman zarfında sizlerle devamlı irtibat halinde olduk. Biz daha öncede dile getirmeye çalışmıştık. Manavgat'ın sorunlarını ve eksiklerini hep birlikte tespit ederek çözümü içinde beraber hareket edeceğimizi bugünkü toplantımız bunun bir göstergesidir. Bu vesile ile seçim döneminde bizlere teveccüh gösterip oy veren, oy vermeyip bizlere güler yüzünü gösteren Manavgat'ta yaşayan tüm insanlarımıza bir kere daha sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Bir aylık süreçte görevimize vatandaşımız adına devam ediyoruz. Gelen giden vatandaşımız bir hayli yoğun. Kapımızın her zaman halkımıza açık olacağını da dile getirmiştik. Biz o doğrultuda hareket ediyoruz. Bir taraftan vatandaşlarımızla el sıkışıp onların dertlerini dinliyoruz. Bir taraftan da görevimizi yerine getirmeye çalışıyoruz. Eksikliklerimizi tamamlamaya çalışıyoruz. Buradaki yapıyı şekillendirmeye çalışıyoruz. Görevi devralırken önceki dönem belediye başkanımız sayın Zeynel Şenol'un bize vermiş olduğu dosyayı aldık bunu inceleyeceğimizi, inceledikten sonrada yeni bilgilerle halkımızın önüne çıkacağımızı söylemiştik. Bu süre zarfında bütün birimlerimizden gerekli dosyaları istedik. Tek tek arkadaşlarımız bunların detayını araştırmasını arkadaşlarımızla yaptık ve neticede ortaya çıkan net rakamları sizlere sunuyoruz. Bu dosyada 4 trilyon 551 milyon 378 TL alacağımız görünüyor. Bunun 2 trilyon 662 TL'si alınabilecek rakamlar değildir. Dolayısıyla bizim alacağımız olan rakam yaklaşık olarak 2 trilyon civarında. Bunlar emlak vergisi, çevre temizlik vergisi, ilan ve reklam vergisi, su geliri ve diğer alacaklar olarak belirlenmiştir. Belirlenen rakamın 2 trilyon 662 TL'si alınabilecek durumda değildir. Bunun haricinde 12 trilyon 422 milyon 589 TL borç vardır. Bunlar esnaflara, müteahhitlere, resmi evraklara, hastanelere, eczanelere, 2008 yılında 30 Mart 2009 dan devreden müteahhitler ve diğer kişiler adına bütçe emanetinden alınan borçlar, tahakkuk edilen tahsis ve mahkeme karar sonucunu bekleyen ödemelerdir. Belediyemizde adımıza kayıtlı gözüken 82 adet aracımız var. 2009 yılı tahakkuk eden tahsilat toplamı yani 2009 yılı bütçemiz 60 trilyondur" dedi.

Bizler göreve gelirken hiç kimseyle polemik yaşamayacağımızı hiç bir zaman halkımızı bu doğrultuda rahatsız etmeyeceğimiz söylemiştik diyerek sözlerine devam eden Sözen:" sadece ve sadece hizmet etmek için bu göreve talip olmuştuk. Bugünde aynı duruşu gösteriyoruz. Bizlerin görevi halkımıza bu doğrultuda şeffaf belediyecilik yapacağız sözümüze istinaden bilgilendirmektir" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2009 Çarşamba 16:35:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?