1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Manavgat CHP’de poster krizi!

CHP’nin Antalya Manavgat’taki toplantısında poster ve afiş krizi yaşandı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş’in de katıldığı toplantının yapıldığı salonun hiçbir yerinde Atatürk ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın posterinin ya da afişinin asılmaması salonda partililerin tepkilerine yol açtı.

“Cumhuriyet Halk Partisi, Antalya Doğu İlçeleri İstişare toplantısı” Manavgat’ta yapıldı. Toplantıya CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş, Erzincan Milletvekili ve parti meclis üyesi Erol Tınaztepe, Antalya Milletvekilleri Atilla Emek, Osman Kaptan, Hüsnü Çöllü, Tayfur Süner, Adıyaman Milletvekili Şevket Köse, ve CHP İl Başkanı Ömer Melli'nin de aralarında bulunduğu çok sayıda partili katıldı.

Manavgat Otogar’ında bulunan MATSO Konferans salonunda yapılan “CHP Antalya Doğu İlçeleri İstişare toplantısı”nda Manavgat, Alanya, Serik, Gündoğmuş, İbradı ve Akseki’de belirlenen adaylar toplantıya katılan partililere tanıtılırken, toplantı öncesinde salonda Atatürk ve Baykal'ın posterlerinin bulunmaması nedeniyle kriz yaşandı.

Aday adaylığı sürecinde Side'den aday adayı olan Fahrettin Tüter, İlçe Başkanı Mehmet Çınar'ın toplantıyı açmak üzere konuşmasına başladığı anda ayağa kalkarak “Bu toplantı başlamaz. Salonda Atatürk ve CHP Genel Başkan Deniz Baykal'ın posteri bulunmamaktadır” şeklinde konuştu. Tüter'in uyarısı üzerine uzun süre poster arayışının ardından getirilen posterin kürsüye asılmasının ardından toplantı başladı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapma gereği duyan İl Başkanı Ömer Melli şunları söyledi ”Sizleri biraz bekletmekten dolayı üzüntülerimi belirtmek istiyorum. Bu arada çok değerli arkadaşım Fahrettin Tüter’in uyarısından dolayı kendisine çok içten teşekkür ediyorum. Bu uyarı içerisinde bulunduğumuz sorumluluğu bir kez daha hatırlattı. Tüm ilçe başkanlarımla birlikte ben de bu tür eksiklikleri, bu tür organizasyonlarda daha titiz davranmamız gerektiğini algılamış olduk. Teşekkür ediyorum ancak bir nokta var değerli arkadaşlarım. Hepimiz insanız, hepimiz şu veya bu şekilde hata yapmış olabiliriz. Manavgat örgütümüzün bilerek Atatürk’ün, ya da bilerek Genel Başkanımızın posterini takmamış olduğunu düşünmemiz mümkün mü? Hatayı kabul ediyorum. Ama değerli arkadaşlar biz bir partiyiz, biz bir aileyiz biz eğer birbirimizin hatalarını kapatmayacaksak, eğer uyarmayacaksak olmaz” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2009 Pazartesi 13:43:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?