1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Manavgat çöpe teslim oldu

Manavgat İlçesinde, üç aydır maaş alamadıklarını ileri süren özel temizlik firmasına bağlı temizlik işçilerinin iş bırakmaları, Manavgat caddelerinde çöp yığınlarının birikmesine neden oldu.

Manavgat'ın ana caddelerinde bulunan çöpler Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nde görevli işçilerin yardımıyla toplandı. Perşembe pazarında pazarcıların geride bıraktığı çöpler ise istenilmeyen görüntülerin ortaya çıkmasına neden oldu.

TEMİZLİK ŞİRKETİ PARAMIZI VERSİN

Manavgat Belediyesi tarafından özelleştirilen şehir içi temizlik ihalesini alan bir temizlik şirketinde çalışan 70 dolayında işçi, üç aydır maaş alamadıkları gerekçesiyle bu sabah iş bıraktı. Atatürk Anıtı önünde toplanan işçiler, belediye yetkilileriyle görüşmek üzere toplu halde Manavgat Belediyesine yürüdü.

Yetkililerin maaşlarını ödemeleri konusunda duyarlı olmalarını beklediklerini belirten işçiler, "Biz kimseden hakkımız olmayan bir şeyi istemiyoruz. Üç aydır maaş alamıyoruz. Tek geçim kaynağımız işimiz. Şu an hiç birimizin cebinde beş kuruş yok. Elektrik, su ve telefon paralarımızı ödeyemiyoruz. Öyle arkadaşlar var ki, okula giden çocuğuna harçlık veremiyor, evine ekmek götüremiyor. Artık bıçak kemiğe dayandı. Paramızı almadan kesinlikle iş başı yapmayı düşünmüyoruz. Biz sadaka değil en doğal hakkımız olan maaşları istiyoruz" dediler.

Manavgat Belediyesi'nde yetkililerle görüşen, maaş almadan iş başı yapmayacaklarını söyleyen temizlik işçileri, Belediye yetkililerinin firmanın hesabına parayı daha önce yatırdıklarına dair belgeyi ibraz etmeleri üzerine belediye önünde kısa süre bekledi.

Firma yetkililerinin kendilerine 'belediye para ödemediği için paranızı veremiyoruz' şeklinde beyanda bulunduklarını belirten işçiler, "Biz belediyenin firmanın hesabına parayı yatırdığına dair belgeyi gördük. Firma yetkilileri parayı aldıkları günden itibaren ortadan kayboldu. Bizim mağduriyetimizin nedeni temizlik firmasıdır. Bizim belediye ile bir problemimiz yok."

Arkadaşları adına açıklama yapan bir işçi, şu an mağdur durumda olduklarını belirterek şöyle konuştu: "Yetkililerden bizim sorunumuzu çözmelerini ve paramızın ödenmesini sağlamalarını istiyoruz. Biz sadece emeğimizin karşılığını istiyoruz. Paramızı da almadan iş başı yapmayacağız."

İHA
Yayın Tarihi : 20 Mart 2009 Cuma 15:31:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?