7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Manavgat şehidine ağladı

Hakkari'de teröristlerce kurulan hain pusuda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Mustafa Uysal, Antalya'nın Manavgat İlçesine bağlı Çardak köyünde toprağa verildi.

Antalya ve Manavgat'tan gelen yaklaşık 20 bin kişinin katıldığı cenaze töreninde teröre lanet yağdı. Şehit Uzman Çavuşun 14 yaşındaki kızı Beyza Uysal da "Onlar bizi bir ağlattı, Allah onları bin ağlatsın" dedi. Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde askeri birliğe düzenlenen terörist saldırıda 11 arkadaşıyla birlikte şehit olan Piyade Uzman Çavuş Mustafa Uysal'ın cenazesi, Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Çardak köyünde binlerce kişinin katıldığı törenle toprağa verildi. Antalya Adli Tıp Kurumu morgundan alınan Şehit Uzman Çavuş Mustafa Uysal'ın cenazesi, çok sayıda araçtan oluşan konvoy eşliğinde Çardak köyüne götürüldü.

Cenaze törenine, Şehit Piyade Uzman Çavuş Mustafa Uysal'ın eşi Meral Uysal, oğlu Hüseyin (10), kızı Beyza (14), annesi Nefise Ünal, akrabaları, köylüler, Vali Alaaddin Yüksel, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Atakan Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Hava Meydan Komutanı Hava Albay Vasıf Yüceliş, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Abdullah Aşık, Merkez Komutanı Albay Salih Taluer ile 20 bin kişi katıldı.
Cenaze, ilk olarak şehit Uysal'ın annesi Nefise Uysal'ın evinin önüne getirildi. Daha sonra cenaze, köy dışındaki arazide hazırlanan tören alanına götürüldü. Burada şehit Uysal'ın eşi Meral, çocukları Beyza ve Hüseyin tabuta sarılarak ağladılar, şehidin fotoğrafını öptüler.

Şehit Uzman Çavuşun annesi Nefise Uysal ve eşi Meral Uysal ayakta durmakta güçlük çekti. Eşinin tabutu önünde duran Meral Uysal, komutanlara "45 gündür onu görmüyorum. Ne olur onu son kez görmeme izin verin" diye ağladı.
Şehidin annesi Nefise Uysal da, oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılarak, "Kuzum Mustafam" diye hıçkırıklara boğulurken, törene katılan komutanlar acılı anneyi sakinleştirmekte güçlük çekti. Şehit çavuşun ağabeyleri, kız kardeşleri ve yeğenleri ise birbirlerini teselli etmeye çalışarak, "O hainlere inat ağlamayacağız. Başımız dik duracağız" dediler.

Şehit Uzman Çavuşun 14 yaşındaki kızı Beyza Uysal da "Onlar bizi bir ağlattı. Allah onları bin ağlatsın" diye ağladı. Şehit uzman çavuşun 10 yaşındaki oğlu Hüseyin Uysal da üzgün bakışlarla babasının cenazesinin defnini izledi.
Törende konuşan İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Abdullah Aşık, şehit Uysal'ın, Türkiye-Irak sınırının sıfır noktasındaki Dağlarca bölgesinde emniyet görevi icra ederken 21 Ekim gecesi Irak'ın kuzeyinden sızan eli kanlı PKK terör örgütü üyelerince yapılan hain saldırı sonucu 11 arkadaşıyla birlikte kanının sonu damlasına kadar mücadele ettikten sonra şehit düştüğünü bildirdi. Kurmay Albay Abdullah Aşık, dağda tek bir terörist kalıncaya kadar Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terörle mücadelesini sürdüreceğini belirterek, "Terörle birlikte yaşamaya alışmadık, alışmayacağız" diye konuştu.

 

Kurmay Albay Aşık'ın konuşması sırasında vatandaşlar, ''Türkiye sizinle gurur duyuyor'' sloganları attı.
Kurmay Albay Aşık, konuşmasının sonunda, şehit Uzman Çavuş Mustafa Uysal'a hitaben şöyle konuştu: ''Sana söz veriyoruz ki bu hain saldırıyı gerçekleştirenlerin bir kısmı zaten gerekli cevabı almış, diğerleri de en kısa sürede alacaktır. Bu şanlı bayrak altında rahat uyu. Bizler senin bıraktığın bu bayrağı daha yükseklere çıkarmaya, emanetlerini korumaya söz veriyoruz. Ruhun şad, mekanın cennet olsun."

Şehit Uysal'ın cenazesi, kılınan namazın ardından gözyaşları arasında defnedildi. Cenaze toprağa verilirken ihtiram takımı saygı atışı yaptı. Törene katılan vatandaşlar, "Şehitler ölmez vatan bölünmez, Şehidimiz hakkını helal et, Hepimiz askeriz silah isteriz" diye terörü lanetledi.

 

iha/AA
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2007 Salı 18:20:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ayşe Karabacak IP: 88.252.167.xxx Tarih : 23.10.2007 19:35:07

Ağlamayın analarım,bacılarım dik durmalıyız zaman birlik,beraberlik zamanı.Belki bu maili okuyan sen nereden bileceksin acısını diyecek ama benim canımın canıda asker''BALIKESİR/EDREMİT savaşa hazır komando''Acınızı tahmin edebiliyorum ama dik dur anam sen Şehit anasısın dik dur oğlun hepimizin oğlu,abisi,kardeşi,şehidin hepimizin şehidi..Ama sen ağlama dik dur elbet bunu yapanlar ödeyecek bedelini ve kalmayacak ŞEHİTLERİMİZ kanı yerde..Bu olay artık kan davasına döndü her şehidimiz için yüzlercen kan dökülecek ve unutmamalıyız ki Türk Askeri Bitmez.Biz askeriz çünkü hepimiz TÜRKÜMÜZ!!!