22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Manavgat Şelalesi'ne turist akını

Yeni turizm sezonunda Manavgat Şelalesi'ne 1 milyon turistin gelmesi hedefleniyor.

Sarılar Belediyesi, 2008 turizm sezonu hedefini 150 bin arttırarak 850 binden 1 milyona yükseltti. Manavgat Şelalesi 1 Haziran'dan itibaren yerli ve yabancı turistlerin akınına uğramaya başladı.

Turizm sezonunda şelaleye 1 milyon yerli ve yabancı turist ziyaret etmesini beklediklerini ve yoğunluğun haziran, temmuz, ağustos ve eylül aylarında olmasını tahmin ettiklerini belirten Sarılar Belediye Başkanı Mustafa Erkan Ersoy, geçen yıl çağlayanı 547 bin kişinin ziyaret ettiğini söyledi. Geçen yıl ki ziyaretçi sayısının son 6 yılın en düşük rakamı olduğunu belirten Başkan Ersoy, bu yıl yüzde 92'lik artışla 3 yıl önceki 1 milyon ziyaretçi sayısını yakalamak istediklerini ifade etti.

Son bir haftadır şelaleye gelen turistlerin büyük çoğunluğunu Alman ve Rus turistler oluşturduğunu ifade eden Korek Turizm Seyahat Acentesi Alman Turist Rehberi Oktay Tıngır, Manavgat'a getirdikleri turistleri ilk önce Side Antik Kent, ardından 2 saatlik bot turuna ve 50 dakika da şelaleyi gezdirdiklerini söyledi.

Rusya St. Petesrburg'dan Türkiye'ye ilk defa bir haftalığına tatile geldiğini belirten fizyoterapist Tanya Olga, 2 çocuğu ve eşi ile birlikte Manavgat Şelalesi'nde hatıra fotoğrafı çektirdiklerini söyledi.

zaman
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2008 Pazartesi 16:43:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?