1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Manavgat sular altında

Manavgat ilçesinde, son üç gündür etkili olan sağanak yağış, Manavgat ırmağında su seviyesinin yükselmesine, ırmak kenarında bulunan ekili alanlar ve iş yerlerinin sular altında kalmasına sebep oldu. Yağışların Salı gününden itibaren başlayarak üç gün boyunca etkili olması beklenirken, Oymapınar ve Manavgat barajlarında tehlike yaşanmaması açısından Manavgat barajından kontrollü olarak su bırakılmaya başlandı. Su bırakılmadan önce ırmak kenarında bulunan tesisler Manavgat Kaymakamlığı tarafından uyarıldı.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü ve Bölgesel Tahmin Merkezi verilerine göre, Manavgat'a üç gün boyunca metrekareye 128.6 kilogram yağmur düştü. Manavgat Kaymakamı Kasım Fikret Dayıoğlu, yağış nedeniyle sabah saatlerinde Naras deresinden 500 metreküp su geldiğini ve Manavgat ırmağının taşmasına neden olduğunu söyledi.

Meteorolojiden alınan bilgiye göre, Çarşamba günü başlayacak olan yağışların üç gün boyunca etkili olacağını anlatan Manavgat Kaymakamı Fikret Dayıoğlu, şöyle konuştu: "Şu an için Oymapınar ve Manavgat barajlarında bir tehlike söz konusu değil. Ancak yeni yağışlarla birlikte barajlarda su seviyesinin tehlike arzetmemesi için önlemi şimdiden aldık ve Naras deresinden gelen su seviyesinin düşmeye başlamasıyla birlikte Manavgat barajından kontrollü olarak su bırakmaya başladık. Şu an Manavgat barajından 150 metreküp su bırakılıyor. Manavgat ırmağından 660 metreküp su geçiyor. Naras deresindeki su seviyesinin normale dönmesinin ardından barajlarda su rezervini düşük tutmak amacıyla Manavgat barajından 100 metreküp daha su bırakılacaktır."

Kaymakam Dayıoğlu, Manavgat ırmağındaki su seviyesinin yükselmesi nedeniyle bazı işyerleri, ırmak kenarında bulunan portakal bahçeleri ve ekili alanların sular altında kaldığını, sabah saatlerinde Beşkonak'a raftinge giden araçların Köprüçay'ın taşması nedeniyle bir süre mahsur kaldığını, bunun dışında bir tehlike ve hasar yaşanmadığını söyledi.

Öte yandan, Serik ilçesine bağlı Belkıs beldesi sınırları içerisinden geçen Köprüçay ırmağı, şiddetli yağış nedeniyle taştı. Irmak kenarında bulunan bazı ev ve restoranları su basarken, sular tarihi Aspendos Tiyatrosu'nun önüne kadar geldi.

iha
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2009 Pazartesi 18:10:55
Güncelleme :26 Ocak 2009 Pazartesi 18:33:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?