7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Manavgat teröre lanet yağdırdı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki Dağlıca mevkiinde teröristlerce düzenlenen hain saldırı sonucu şehit olan Manavgatlı şehit piyade uzman çavuş Mustafa Uysal ve 11 silah arkadaşı için Manavgat sokaklara döküldü. On binlerce insanın katıldığı mitinge katılanlar Manavgat köprüsünü uzun süre trafiğe kapatırken, 3 saat süren protestoda kalabalık hep bir ağızdan teröre lanet okudu.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki Dağlıca mevkiinde tüm Türkiye'yi yasa boğan şehit 12 asker için Manavgat'ta teröre lanet mitingi düzenlendi. Sabah saatlerinde Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtı önünde bir grup lise öğrencisinin toplanıp sloganlar atmasıyla başlayan tepki dernekler, odalar ve siyasi partiler ve halkın katılımıyla büyük bir mitinge dönüştü. Manavgat'ta bulunan evler ve işyerleri bayraklarla donatıldı. Dev Türk bayraklarıyla cumhuriyet meydanını dolduran binlerce insan saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından yürüyüşe geçti. Manavgat Köprüsü üzerinde dev bayraklarla bekleyen vatandaşlar daha sonra Antalya Caddesi üzerinden stadyuma doğru slogan atarak yürüdüler.

Trafiğin kesildiği mitingde vatandaşlar, ''Kahrolsun PKK", "Hepimiz askeriz hepimiz Mehmediz", "Kana kan dişe diş", "Türk Kürt kardeştir PKK kalleştir", "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez", "Hepimiz Mehmetçiğiz PKK'ya yeteriz'' sloganları attılar. Stat çevresinde yeni gruplarında mitinge katılmasıyla birlikte, 10 Binlerce Manavgatlı Türk belenine doğru sonrada Demokrasi Bulvarı'ndan yürüyerek tekrar Cumhuriyet meydanında toplandı. Meydanda şehitler için hep birlikte dua okundu. Daha sonra alana gelen Manavgat Kaymakamı Kasım Fikret Dayıoğlu, megafonla yaptığı konuşmada, Hakkari'de yaşanan üzücü olayda yapılan kalleşçe saldırının büyük Türk Milleti'ni bölemeyeceğini, her zaman olduğu gibi Yüce Türk Milletinin birlik beraberlik içerisinde muzaffer olacağını ve hiçbir gücün bunun karşısında duramayacağını söyledi.

Her muharebede olduğu gibi, vatanın bölünmez bütünlüğü için kayıplar verildiğini ancak bunun Türk milletini yıldırmaya yetmeyeceğini belirtti. Kaymakam Dayıoğlu, Hakkari'de şehit olan Manavgatlı uzman çavuş Mustafa Uysal'ın yarın öğle namazını müteakip memleketi Manavgat'ın Taşağıl beldesi Çardak köyünde toprağa verileceğini söyledi. Kaymakamın konuşmasının ardından miting olaysız bir şekilde sona ererken, cadde ve sokaklarda zaman zaman öğrenciler grupları tarafından PKK aleyhine sloganlar atıldı.

 

iha
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2007 Pazartesi 18:12:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?