22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Manavgat'a öğrenci akını

Manavgat öğrencilerin akınına uğramaya devam ediyor. Baharın gelmesi ve havaların ısınmasıyla birlikte Manavgat öğrencilerin uğrak yeri oldu.

Türkiye'nin dört bir yanından Manavgat'a gezi düzenleyen ilköğretim ve ortaöğretim okulları, Manavgat çevresinin tarihi ve kültürel güzelliklerini yakından görme fırsatı buldu.

Ankara'nın önemli okullarından bir tanesi olan Etimesgut Mustafa Kemal Sağlık Meslek Lisesi, geçtiğimiz hafta sonu Manavgat ve Side'nin tarihi yerlerini gezdi.

Etimesgut Mustafa Kemal Sağlık Meslek Lisesi Tarih öğretmeni Hacı Mehmet Yılmaz ve Kimya öğretmeni Dilek Erençin öncülüğünde düzenlenen geziye 44 öğrenci katıldı. İlk olarak Manavgat Şelalesini ziyaret eden öğrenciler, şelale kenarında kahvaltı yaptı.

Manavgat şehir turu sonrası, eski çağlarda politik bir güç olarak önemli rol oynayan ve kolonileşme döneminden sonra bir süre Likya egemenliği altında kalan Aspendos Antik Kentini ziyaret eden öğrenciler, antik kent hakkında rehberlerden bilgi aldı. Daha sonra Side Antik Tiyatrosu ve Apollon Tapınağı'nı ziyaret eden öğrenciler, Side çarşısında gezerek alışveriş yaptı.

Güneşli bir havada yapılan gezide, öğrencilere çevrenin turistik zenginlikleri tanıtıldı. Etimesgut Mustafa Kemal Sağlık Meslek Lisesi Tarih öğretmeni Hacı Mehmet Yılmaz, "Çevresini tanımayan, dünyayı tanıyamaz" düşüncesi çerçevesinde bu tür gezilerin gerekli olduğunu ifade ederek, "Tarih ve kültür bilinci çok erken yaşlarda, özellikle öğrencilik yıllarında oluşması gereken kavramlar. Bu yüzden müze ve ören yeri gezileri gerçekten çok önemli. Müze ve ören yerlerini gezdirmekle; öğrencilerin bu gezilerden zevk almalarını, tarih ve kültür konularında bilgilenmelerini sağlayacak alternatif öğretim yöntemlerinden yararlanmalarının çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Ayrıca, öğrencilerde tarih ve kültür bilinci ile birlikte çevre ve doğal yaşamı koruma konusunda da bilinç oluşturucu bir çalışmanın onların yaşamları boyunca davranışlarını etkileyeceğine inanıyoruz. Amacımız, gençlerimize, tarih ve kültür varlıkları ile doğal çevrenin önemini vurgulamak, kültür mirasımızın dünya kültür mirasının bir parçası olduğu ve korunması gerektiği bilincini yaygınlaştırmak" diye konuştu.

Türkiye'nin her bölgesinin Açık Hava Müzesi olduğunu belirten Yılmaz, "Ülkemizde gezilecek, görülecek çok yer var. Ülkemizin taşı toprağı tarih ve ülkemizin her bölgesinde ayrı bir güzellik var. Anadolu insanlarının sanata vermiş olduğu değerler herkese örnek olmalı. Ama tabiî ki bu güzellikleri yerinde görmek gerekir" dedi.

Antik kentlerde bol bol fotoğraf çektiren öğrenciler, çevrenin tarihsel ve kültürel değerlerini yazılı kaynaklardan okumanın yanında, böyle yakından gezerek görmenin daha yaralı olduğunu belirttiler.

.
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2008 Çarşamba 18:21:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?