7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Manavgat'a şehitlik yapılacak

Manavgat Kaymakamı Kasım Fikret Dayıoğlu, Manavgat'ta Şehitlik yapılması için Kaymakamlık olarak çalışma yaptıklarını, bu konuda belediyelerin kendilerine destek verdiğini söyledi.

Manavgat'ın 21 Ekim de Hakkari Çukurca'da şehit olan Piyade Uzman Çavuş Mustafa Uysal ile birlikte 10 şehidi bulunduğunu belirten Manavgat Kaymakamı Kasım Fikret Dayıoğlu, “Türkiye’nin birçok şehrinde maalesef birçok şehidimiz var. Ancak bu şehitlerimiz kendi memleketlerinde defnedilmekle olmak üzere bütün bunların hepsine sembolik olarak ta olsa bu şehitlikte göstermek lazım. Bu şehitlik aynı zamanda Manavgat gençliğine Manavgat çocuklarına da şehitlik hakkında bilgi vermek, anma günlerinin de orada geçirilmesi, ne şekilde ve ne uğurda şehitlik merteğine ulaştıklarının anlamına uygun olarak oralarda anlatılmasında fayda var. Bir çok yerde şehitlikler vardır. Buralarda da şehitlik yapmak için girişimlerde bulunuyoruz. Şehitlik sadece Manavgat’ın değil Manavgat mülki sınırları içerisindeki herkesin şehitliği olacak ve Manavgat’taki bütün şehitlerimizin Kore Şehitleri’nden tutunda Kıbrıs Şehitlerine kadar Terörle Mücadele kapsamında şehit olan vatandaşlarımıza kadar isimleri plaketlere kazınıp güzel bir abide önünde sürekli olarak hatırlanacaktır.” dedi.

Manavgat Belediyesi ile birlikte bu konuda ortak bir çalışma yaptıklarını ifade eden Dayıoğlu, şunları kaydetti; “Külliye Camisinin çevresinde bir yer tespit ettik, onun üzerinde çalışıyoruz. Bu şehitlik aynı zamanda yoldan geçerken de görülecek, gece aydınlatmasıyla, ışıklandırmasıyla. Alan durumuna göre yeni projelerde yapılabilir. Buradaki çalışmalarla ilgili yine belediye başkanımızla hep birlikte bir görüşme yapacağız. Takip edilecek yöntem ve metodu belirleyeceğiz ve daha sonra bu şehitliğin yapımına başlayacağız. Bundan sonra önemli günlerimizin bir kısmı bu tören alanında gerçekleştirilecek. Gazilerimizle birlikte, yaşayan Kore, Kıbrıs, Güneydoğu gazileri ile birlikte toplam 85’e yakın şehit ve gazimiz var. Manavgat’ın 10 tane şehidi var. Şehit ailelerine Sosyal Yardımlaşma Vakfı olarak ta yardımlarda bulunuyoruz. Özellikle Kore gazilerimizin aldıkları ücretler çok fazla değil, bunların içinden mağdur olanları geçtiğimiz günlerde dernek başkanı bize getireceğini söylemişti. Getirildiği takdirde onlara da desteklerimizi vereceğiz.”

 

iha
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2007 Salı 16:53:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?