1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Manavgat'ta ağaç dikim kampanyası

5 Haziran Dünya Çevre Günü Manavgat Belediyesi ve Tema vakfı Manavgat Şubesi işbirliği ile düzenlenen fidan dikimi ile kutlandı. Kutlamalar kapsamında Remax Garden ve Manavgat Ziraat Odası tarafından temin edilen Keçi Boynuzu ve Zeytin ağaçları toprakla buluştu.

Manavgat Belediyesi ile Tema vakfının ortaklaşa düzenledikleri 5 Haziran Dünya Çevre günü nedeniyle ağaç dikim kampanyası geçtiğimiz Cuma günü Şahin Tepesi'nde yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Etkinlikte konuşan Tema Vakfı Manavgat Şube Başkanı Şenay Malbora, "1972 yılında İsveç'in başkenti Stokholm'de 133 ülkenin katılımı ile düzenlenen zirvede 5 Haziran tarihinin Dünya Çevre Günü olması oy birliği ile kabul edilmiştir. Topraklarımız, ormanlarımız, meralarımızı tahrip ederek biyoloji çeşitliliğimizi yok ederek yaşıyoruz. Eğer bu şekilde yaşamaya devam edersek çocuklarımızın, torunlarımızın yani gelecek nesillerimizin en temel ihtiyaçlarını karşılama hata yaşama olanaklarını bile ellerinden almaktayız. Tema vakfı olarak 5 Haziran Dünya çevre günü haftasında bir kez daha altını çiziyor ki, bu sorunun çözümü alına bilecek pek çok önlemi alarak herkesin birlikte hareket ederek katkı sağlamasından geçmekte. Böylece bizden sonra gelecek tüm canlılara yaşanabilir bir Dünya bırakmış olacağız." şeklinde konuştu.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ise şunları söyledi:

"Çok güzel, güzel olduğu kadar da kutsal bir amaç için bugün burada toplandık. 5 Haziran dünya çevre günü bugün, bölge için çok önem arz eden yeşili koruma, doğayı koruma bizler için çok önemli. Önümüzdeki süreçte de bu tarz etkinliklere devam edeceğiz. Manavgat için son derece önemli olan bu bilinci gençlere aşılamak, toplumumuza bu bilinci aşılamak için vakfın öneminin çok fazla olduğunu biliyorum. Koordineli olarak daha düzgün çalışmaları hayata geçireceğiz Manavgat'ta. Öncelikle küçüklerimize bu bilincin aşılanması gerektiğini biliyorum ancak bugün görüyorum ki küçük kardeşlerimiz bizden biraz daha heyecanlı ve duyarlı. Tüm toplumumuzun bu duyarlılığa katılmasını istiyorum. Çünkü, ülkemizin yaşanıla bilir bir yere dönüşmesinin özünde doğayı, yeşili korumak ve aynı zamanda doğayı sevmek yatmaktadır."

Konuşmaların ardından Manavgat Ziraat Odası ve Orman İşletme Müdürlüğü tarafından temin edilen zeytin ve keçiboynuzu fidanları belirlenen alana dikildi. Fidanların dikilmesinin ardından ise palyaço öğrencilere eğlenceli dakikalar yaşattı.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2009 Cumartesi 18:39:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
manavgatlı IP: 88.252.48.xxx Tarih : 7.06.2009 17:53:47

siz kimi kandırıyorsunuz 27 sene önce şahin tepesi agaçlandırma sahası idi şimdi yerleşim yeri ilkokulda okurken bizi yürüye yürüye agaç dikmeye getirdiler şimdi oralar her taraf konut alanı oranında olacagı o