22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Manavgat'ta Halk Eğitim Sergisi

Manavgat'ta, Halk Eğitim Merkezi'nin yıl sonu sergisi törenle açıldı. 

100. Yıl Kapalı Spor Salonu'ndaki serginin açılışına Kaymakam Kasım Fikret Dayıoğlu, Emniyet Müdürü Hakar Kırcı, Jandarma Komutanı Binbaşı Haluk Ziya Namlı, Manavgat Belediye Başkan Yardımcısı Necmettin Özaslan, Manavgat Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ali Erdoğan, İl Genel Meclisi Üyesi Mahmut Şafak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Atilla Çetin, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Vedat Çınar, resmi kurum ve kuruluşların amirleri, oda başkanları, okul müdürleri, öğretmeler, kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Halk oyunları öğretmeni Derviş Orkun Zirek'in hazırladığı gösteri büyük ilgiyle izlenirken, gösterinin ardından protokol üyeleri kurdeleyi keserek sergiyi açtı. Türk kadınının çok yetenekli olduğunu ifade eden Kaymakam Kasım Fikret Dayıoğlu, Halk Eğitim Merkezi binasının küçük olmasından dolayı kursiyerlerin zorluk çektiğini ve sergilerini başka yerlerde açtıklarını belirterek, en kısa sürede Halk Eğitim Merkezi'nin büyük bir binaya taşınması gerektiğini söyledi. 

Açılan kurslarla kursiyerlerin el becerilerini geliştirdiklerini ve meslek kazandıklarını dile getiren Halk Eğitim Merkezi Müdürü Vedat Çınar ise, bu yıl mesleki, teknik ve sosyal, kültürel olmak üzere iki grupta 80 kurs açarak bin 717 kursiyer mezun ettiklerini kaydetti.
Sergide ev mefruşatı, el nakışı, takı, ahşap boyama, ve kırk yamadan oluşan eserler yer alıyor. Turistlerinde ilgi gösterdiği sergi yarın akşama kadar açık kalacak.
.
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2006 Çarşamba 12:36:05
Güncelleme :31 Mayıs 2006 Çarşamba 12:39:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?