21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Manavgat'ta 'Karpuz Festivali'

Manavgat'a bağlı Belenobası Köyü'nde bu yıl 6.'sı düzenlenen Karpuz Festivali renkli görüntülere sahne oldu. 

Belenobası İlköğretim Okulu bahçesinde gerçekleştirilen festivale, Manavgat Kaymakamı Kasım Fikret Dayıoğlu, AKP Antalya Milletvekili Ömer Çavuşoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Haluk Ziya Namlı, Milli Eğitim Müdürü Atila Çetin, Antbirlik Genel Müdürü Osman Öz, Manavgat Müftüsü Halil Taş, daire amirleri ve çok sayıda davetli katıldı. Anadolu Halk Dansları Topluluğu'nun renk kattığı festivalde yerel sanatçı Esra Çakır, seslendirdiği şarkılarla izleyenlerden büyük alkış aldı. 

Sahneye çıkarken uzun süre ayakta alkışlanan ünlü sanatçı Ankaralı Hasan Yılmaz ise, oyun havalarıyla köylüleri coşturdu. Yılmaz'ın seslendirdiği parçalarla kendinden geçen köylüler ve davetliler, piste çıkarak oynadı. 

Festivalde düzenlenen en iyi karpuz üreticisi yarışmasına 23 üretici katıldı. Jüri üyelerinin en iyi karpuzu seçmekte zorluk çektiği yarışmada 23 numaralı Hasan Kansu'nun karpuzu birinci seçilirken, 1 numaralı karpuzla Hasan Sargın'ın karpuzu ikinci ve 3 numaralı karpuzla Veli Deniz'in karpuzu üçüncü oldu. 

Dereceye giren karpuz yetiştiricilerine Türk bayrağı hediye edildi.
Karpuz Festivali ağalığını ise açık artırmayla Barış Çiçekçilik'in sahibi Naim Demirtaş kazandı.
.
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2006 Salı 14:54:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
özgür IP: 88.226.179.xxx Tarih : 2.01.2007 23:48:46
slm. memleketimizde bu gibi faliyetlerin olması ne kadar güzel. bu siteye emeği geçenlerden allah razı olsun. bu gibi faliyetlerin devamını istiyoruz..