16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

Manavgat’ta ‘kask’ semineri

MANAVGAT’TA ‘KASK’ SEMİNERİ

Manavgat İlçe Kaymakamlığı, MASİAD ve Manavgat Motosiklet Kulübü’nün destekleri ile Manavgat İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından başlatılan ‘Manavgat Kask Takıyor’ kampanyası kapsamında Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksek Okulun öğrencilerine kask kullanımı ve önemi konusunda seminer verildi.

Meslek Yüksek Okulu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen seminere, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Musa Etlioğlu, Bölge Trafik Amiri Mustafa Karaaslanlı, MYO Müdürü Prof. Dr. Ali Erdoğan, MASİAD Başkanı Ahmet Boztaş, Manavgat Motosiklet Kulübü Başkanı Erdem Buzkan, Cumhuriyet Polis Merkezi Amiri Başkomiser Osman Mutlu, Şelale Polis Merkezi Amiri Komiser Yardımcısı Erdal Özdemir, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

CEZA YEMEMEK İÇİN KASK KULLANILIYOR

Seminerde öğrencilere kask kullanımı ile ilgili bilgi veren Bölge Trafik Amiri Mustafa Karaaslanlı, “Kaskın tanımı ve özelliklerinde, sürücü ve yolcunun boynundan yukarısını çarpma, darbe ve rüzgara karşı koruyan en önemli ekipmandır. Kask kaza anında sürücü ve yolcunun kafasını koruyan en önemli sürüş ekipmanıdır. İstatistikler incelendiğinde ölümle sonuçlanan kazaların çoğunun kask takmamaktan kaynaklandığı tespit edilmiştir” dedi. Kask seçiminde mutlaka kapalı kask tercih edilmesi gerektiğini de belirten Karaaslanlı, sözlerine şöyle devam etti:

“Kaksın havalandırmasının iyi olması gerekiyor. Ayrıca kaskın iç kısmının sökülebilir olmasına dikkat etmeliyiz.Göz bozukluğu olanların ise kaskın vizörü yerine dereceli güneş gözlüğü kullanması gerekir. Genellikle sürücüler kaskı trafik polisinden ceza yememek için kullanıyorlar. Manavgat’ta kullanılan kaskların hepsini güvenlik kalitesi çok düşük olanlardır. Formalite icabı kafaya takılan kasklardandır.”

TEK KASKI TÜM AİLE KULLANIYOR

Bölge Trafik Amiri Mustafa Karaaslanlı, Manavgat’ta gözlemlediklerini de aktardığı konuşmasında, “Motosiklet sahipleri, ailenin bütün ferlerinin kullanabileceği büyük bir kask alıyor ve onu kullanıyorlar. Bir kontrolde durdurulan bir motosiklet sürücüsüne neden büyük kask takıyorsun diye sorduğumuzda tek bir kask olduğunu ve tüm ailenin onu kullandığı cevabını alıyorsunuz. Yani sadece korunmak için değil bir çok sürücü ceza yememek için bu tür davranışlara başvuruyorlar. Birde bazı sürücülere neden kask takmadığını sorduğumuzda sıkıcı olduğunu, terlediğini, dışarıdaki trafik akışını duyamadıkları gibi komik bahaneler üretiyorlar. Halk kask onların hayatı için önemli bir ekipmandır. Onunu için mutlaka hem sürücü hem de yolcu kask kullanmalı. Ayrıca ucuz kasklar yerine kaliteli kasklar takmaya özen göstermeliyiz” dedi.

MANAVGAT’TA ‘KASK’ SEMİNERİ
İHA
Yayın Tarihi : 5 Mart 2010 Cuma 11:28:04
Güncelleme :5 Mart 2010 Cuma 11:58:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?