16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

Manavgat'ta orman yangını

ANTALYA'DA ORMAN YANGINI

Antalya'nın Sarılar Beldesi'nde çıkan orman yangınında 10 dönümlük alan zarar gördü.

Edinilen bilgiye göre, Manavgat İlçesi Naras Çayı ile Sarılar Beldesi arasındaki ağaçlandırma bölgesi olan ormanlık alanda çıkan yangın, 10 dönümlük alanda etkili oldu. Manavgat Kaymakamı Hacı İbrahim Türkoğlu ve Orman İşletme Müdürü Ali Bahşi, ormanlık alanın içerisinde 2 metreyi bulan kuru otlar olması nedeniyle yangının kısa sürede yayıldığını, orman işletmesi ve çevre belediyelerin itfaiyelerinin anında müdahalesi sonucunda kısa sürede kontrol altına alındığını dile getirdi.

 

70 ORMAN İŞÇİSİ VE İTFAİYE ERİ

Yol kenarındaki kuru otların tutuşmasıyla başladığı tahmin edilen yangına, 1 yangın söndürme helikopteri, 8 arazöz, 1 dozer, Manavgat, Sarılar, Taşağıl ve Oymapınar beldelerden gelen 10 itfaiye ekibi ile 70 orman işçisi ve itfaiye erleri müdahale etti.

 

POYRAZ ETKİLİ

Manavgat Orman İşletme Müdürü Ali Bahşi, Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgi doğrultusunda Manavgat ve çevresinde poyrazın etkili olacağını belirterek, "Orman İşletme Müdürlüğü olarak cuma gününden itibaren istim üstündeyiz. Ekiplerimize gerekirse geceleri yangın kıyafetleri, çizme ve ekipmanları ile yatmalarını söyledik. Bugüne kadar poyraz olmaması nedeniyle bölgemizde fazla yangın olmadı. Vatandaşlarımızdan özellikle önümüzdeki 5 gün içerisinde oldukça dikkatli olmalarını, ormanlık alanlarda piknik yapmamalarını, orman yakınlarında ateş yakmamalarını istiyoruz" dedi.

 

YANGIN 10 DÖNÜMLÜK ALANDA ETKİLİ OLDU

Yangın bölgesine gelerek söndürme çalışmalarını izleyen ve yetkililerden bilgi alan Manavgat Kaymakamı Hacı İbrahim Türkoğlu "Maalesef Sarılar belediyemize ait ağaçlandırma alanında yangın çıktı. Yangın, orman işletmesi ve belediyelerimizin anında müdahalesi sonucunda kısa sürede söndürüldü. Yangından etkilenen 10 dönümlük alanın 5 dönümü ormanlık alan ve buradaki yanan ağaçlar genç kızılçam ağaçları. Vatandaşlarımızdan yangına karşı duyarlı olmalarını ve dikkatli olmalarını istiyoruz. Yangının büyümeden kısa sürede söndürülmesini sağlayan ekiplerimizi kutluyorum" diye konuştu.

ANTALYA'DA ORMAN YANGINI
ANTALYA'DA ORMAN YANGINI
ANTALYA'DA ORMAN YANGINI
ANTALYA'DA ORMAN YANGINI
ANTALYA'DA ORMAN YANGINI
ANTALYA'DA ORMAN YANGINI
İHA
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2010 Pazar 15:50:03
Güncelleme :22 Ağustos 2010 Pazar 16:31:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?