21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Manavgat'ta şüpheli yangınlar!

Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Evrenseki beldesinde, ormanlık alanda aynı anda birden çok noktada başlayan yangının kontrol altına alındığı bildirildi.

Evrenseki beldesi Yukarıseki bölgesinde ormanlık alanda aynı anda 7-8 yerde birden başlayan yangın, Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı askerler, Orman İşletme Bölge Müdürlüğü ekipleri, Evrenseki ve çevre belediyelerden gelen itfaiye ekipleri ile köylülerin müdahalesiyle kontrol altına alındı.

Arazinin dağlık olması nedeniyle bazı bölgelerde yangına müdahalede güçlük çekildi. Arazinin sarp olduğu bölgelerde itfaiye ekipleri tarafından bin metrelik hortumlarla yangın söndürülmeye çalışıldı.
İtfaiye ekipleri, 2 dönümlük ormanlık alanın zarar gördüğü bölgede soğutma çalışmaları yapıyor.

ÖNCEKİ HABER

Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Evrenseki beldesinde, aynı anda farklı bölgelerde orman yangını çıktı.

Edinilen bilgiye göre, Evrenseki beldesi Yukarıseki bölgesinde ormanlık alanda aynı anda 7-8 yerde birden orman yangını çıktı. Yangına Orman İşletme Bölge Müdürlüğü'ne ait araçlar, Evrenseki Belediyesi ve çevre belediyelerden itfaiye ekipleri ve köylüler müdahale ediyor.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Evrenseki Belediye Başkanı Recep Barut, yangının aynı anda çok sayıda yerde çıkmasının sabotaj olduğunu söyledi. Daha öncede aynı tür olaylarla karşılaştıklarını belirten Barut, sorumluların yakalanması için emniyet güçleriyle birlikte çalışma başlattıklarını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2008 Cumartesi 15:20:30
Güncelleme :2 Şubat 2008 Cumartesi 17:18:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?