21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Manavgat'ta zeytin sezonu açıldı

Manavgat'ta bulunan Doğan Zeytinyağı Fabrikası ilçede zeytin sezonunun açılması nedeniyle fabrika bahçesinde kahvaltı toplantı düzenledi. Sektör temsilcilerinin katıldığı toplantıda zeytincilik konusu ele alındı.

Doğan Zeytinyağı Fabrikası'nda düzenlenen toplantıya AKTOB Başkanı Sururi Çorabatır, Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Vural, Manavgat Ziraat Odası Başkanı Rasim Metin, Manavgat Esnaf Kefalet Kredi Kooperatif Başkanı Ahmet Özdemir, Side TUDER Başkanı Cengiz Haydar Barut ve Manavgat'ta bulunan zeytinyağı üreticileri sahipleri katıldı.

Fabrikanın Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Barut, zeytinin dayanıklı, bakımı kolay ve çiftçiler için karlı bir yatırım olduğunu belirtti. Zeytinin çiftçiler için tercih edilen ürünlerin başında geldiğini ifade eden Barut, "Zeytin, kolay tarım yapılmayan arazilerde daha verimli olduğu için çiftçilerimizin tarım yapılamayacak arazileri de değerlendirmelerini sağlıyor. İlçemizde şu anda 400 bine yakın toplanabilir olmak üzere 1 milyon tane zeytin ağacı var. Şu anda çiftçi zeytinden dönüm başına minimum bin YTL kazanıyor. Zeytin az bir bakımla verimi arttırılabildiği gibi diğer ürünler arasından da en az bakım isteyen bir fidandır. Yaklaşık olarak zeytin fidanının 2 bin yıllık bir ömrü var. Çiftçilerimizin bu konuda desteklenmesi gerekiyor. Bu yılki mahsullerde yaklaşık 4 yıl önce ekilen fidanların mahsulleri de bulunmaktadır. İlerleyen yıllarda bu hasat miktarı katlanarak çoğalacak" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2008 Cumartesi 17:38:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?