22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Mantarcılara hijyen semineri

Antalya'nın Korkuteli ilçesinde mantar üreticilerine yönelik hijyen semineri verildi. 

Korkuteli Belediye Düğün Salonu'nda yapılan 'Mantar üretiminde verimlilik ve hijyen' konulu seminerin açış konuşmasını LCB (Laboratoire de Chemie et Biologie) firması sahibi Dr. Nihat Tanfer yaptı. Hijyen ve ürün tanıtımı konusunu ise şirketin Genel Müdürü Nihat Tanfer anlattı. Tanfer, "Bizim insanımız hasta olunca doktora gidiyor. Oysa tüm hastalıkları tek önleme yolu hastalık gelmeden önlemini almaktır.

Bunun da yolu hijyenden geçer" dedi. Üreticinin hem kendisinin hem de ürününün hastalanmaması için hijyene azami dikkat etmeleri gerektiğini ifade eden Tanfer, üreticilerin hijyen konusuna dikkat etmesi halinde mantardan daha fazla ürün alacaklarını da sözlerine ekledi. 

Programa Katılan Korkuteli Mantarcılar Birliği Başkanı İbrahim İyican, Korkuteli'nde Türkiye'nin kültür mantarı ihtiyacının yüzde 50'sinin karşılandığını söyledi. Mantar üreticiliğinde, geçen zaman içinde yeni üreticilerde ve ürünlerde hastalıklar belirdiğini belirten İyican, bu yüzden konferansın faydalı olduğunu söyledi.
iha
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2006 Pazartesi 12:42:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?