1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Manvgat'ta İsrail protestosu

Manavgat'ta, bazı sivil toplum örgütleri tarafından Gazze'de şehit edilen Filistinliler için Merkez Camii'nde Cuma namazından sonra gıyabi cenaze namazı kılındı, dua edildi.


Cumhuriyet Meydanında çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleştirilen protesto sırasında İsrail ve ABD bayrakları yakılırken, Bush ve Olmert'in kuklaları ayakkabı yağmuruna tutuldu. İsrail'de şehit edilenlerin kanını temsilen bir bidon kırmızı boya ile gözyaşını temsilen bir bidon su yıllar önce İsrail'e su satışı için tesislerin yapıldığı ancak anlaşma yapılamadığı için satışı gerçekleşmeyen ve adı İsraille birlikte "barış suyu" olarak anılan Manavgat Irmağı'na döküldü.


Merkez Camiinde kılınan kadınların da saf tuttuğu gıyabi cenaze namazının ardından Cumhuriyet Meydanına yürüyen grup slogan atarak İsrail'i kınadı. Sivil toplum örgütleri adına Anadolu Gençlik Dergisi Manavgat Temsilcisi Mehmet Gayretli tarafından okunan basın açıklamasında İsrail vahşetinin bir an önce sonlandırılması istendi.

Gösteriye katılan ak sakallı yaşlı bir amcanın gözyaşlarına hakim olamayarak ağladığı gözlendi. Kadınların destek verdiği protestoda annesinin sürdüğü bebek arabasındaki bebeğin taşıdığı döviz dikkat çekti. Döviz de İsrail saldırısında şehit düşen bir bebeğin eller üzerinde taşınışı ve altında yeralan 'Beni niye vurdular anne!' yazısı herkesi duygulandırdı.

İha
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2009 Cuma 15:42:11
Güncelleme :2 Ocak 2009 Cuma 18:56:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
MUSTAFA İYİOL IP: 88.252.24.xxx Tarih : 5.01.2009 09:04:25

YAZIK YAZIK BU RESMEN MÜSLÜMAN KIYIMI ALLAH SABIR VERSİN ARAPLAR UYANIN TEK TEK BİTECEKSİNİZ O ZAMAN ÇOK GEÇ OLACAK İRAN IRAK SURİYE MISIR LÜBNAN ÜRDÜN TÜRKİYE ARABİSTAN DÜNYAYI YAKARSINIZ SUUİDİARABİSTAN VER PARAYI TÜRKİYEYE SİLAH ÜRETELİM YOKSA BİTECEKSİNİZ *****