22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Marco davası 1 Nisan'da

Antalya'da tatil yaparken yaşı küçük bir İngiliz kıza cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla tutuksuz olarak yargılanan Alman Marco W.'nin duruşmasına 1 Nisan Salı günü 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edilecek.

Mahkeme öncesinde açıklama yapan İngiliz kızın avukatı Ömer Aycan, "Davaya sayılı günler kaldı. Biz de son hukuki duruma göre Salı günkü duruşmada mahkemeden taleplerimizi yapacağız. 14 Aralık 2007 tarihinde sanığın tahliye edilmesi bize büyük bir hayal kırıklığı yaşatmıştı.

Aradan gecen 3.5 aylık süre bizim haklılığımızı ortaya koydu. Ne yazık ki sanık hakkında verilmesi muhtemel mahkumiyet hükmünün infaz kabiliyetinin olmayacağı yönündeki mahkeme önünde yapmış olduğumuz taleplerin haklılığı bir kez daha ortaya çıktı. Sanık avukatları 1 Nisan tarihinde sanığın Antalya'da olacağı yönünde açıklamalar yapmışlardı. Şu anda bunun tersi yorumlar geliyor. Burada gördüğünüz gibi mahkeme sanığın lehine bir kazanç kapısı sağlayan bu duruma vermiş olduğu tahliye kararı ile yol açtı.

Şu anda burada söz konusu olan adaletin tecelli etmesini gayret eden bir taraf ve karşımızda da bu davayı bir çıkar konusu haline getirmiş bir sanık ve ailesi söz konusu. Biz adalete güvenimizi koruyoruz. En doğru kararı vereceklerine inanıyoruz. Artık salı günkü duruşmaya göre davanın yeni bir seyir alması için gerekli girişimleri yapacağız" dedi.

Marco'nun duruşma için Türkiye'ye gelmeme ihtimalini de değerlendiren Aycan, "Ben duruşmada aylar önce Marco tahliye edildiği takdirde buraya ancak sağlık raporlarının geleceğini ve bu nedenle mazeret beyanında bulunacağını söylemiştim. Burada bu raporlar benim haklılığımı ortaya koyar. Bu raporların gerçekliliğine de çok fazla itibar etmiyoruz. Marco'nun avukatlarına da güvenim yok. Bakarsınız bir sürpriz yapıp Salı günü Marco'yu buraya da getirebilirler. Ama tahliye edildikten sonra sanığın buraya gelip gelmemesi benim için çok önemli bir nokta değil. Türkiye'ye gelmeme sebebini bilemiyorum. Müvekkilim İngiliz kız biraz toparlanmış durumda. Ama bir düş kırıklığı yaşıyorlar. Mahkeme kararıyla ilgili Adalet Bakanlığına yapmış olduğumuz itiraz ile ilgili teknik bir açıklama geldi. Bununla ilgili açıklamayı salı günü yapacağım. Bu duruşmadan karar çıkmasını beklemiyorum" şeklinde konuştu.

 

İHA
Yayın Tarihi : 28 Mart 2008 Cuma 12:06:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?