8
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Marco davasında hakim değişmedi

ANTALYA'da tutuklu bulunan Alman genç Marco W.'nin yargılandığı 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Abdullah Yıldız'ın davadan çekilmek için bir üst mahkemeye yaptığı başvuru reddedildi. Marco'yu Yıldız'ın yargılamaya devam etmesine karar verilirken, 7'inci duruşma 20 Kasım'da yapılacak.

Antalya'da 13 yaşındaki İngiliz turist kız Charlotte M.'ye cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla geçen 11 Nisan'dan beri tutuklu yargılanan 17 yaşındaki Alman genç Marco W., 26 Ekim'de çıkarıldığı 6'ncı duruşmada tahliye edilmemişti. Bu duruşmada, Marco'nun avukatlarından Mehmet İplikçioğlu ile 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Abdullah Yıldız arasında usul yönünden tartışma yaşanmış, Başkan Yıldız'ın Almanya'dan gönderilen ve Alman gençlerinin özelliklerini anlatan iki mektubun dava dosyasına konulmasına izin vermesine avukatlar itiraz etmişti. Mahkeme heyeti, mektupların dava dosyasına eklenmesine karar vermişti. Bu gelişmenin ardından, Marco'nun avukatlarından Mehmet İplikçioğlu'nun, davaya bakan Abdullah Yıldız'ın tarafsızlığı ve güvenilirliğini kaybettiğini ileri sürerek bulunduğu ‘reddi hakim’ talebi, aynı mahkeme tarafından geçen hafta reddedilmişti. Bu olaydan bir gün sonra da bu kez Mahkeme Başkanı Yıldız, bir üst mahkeme olan 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurarak Marco davasından çekilmek istediğini bildirmişti.

HAKİM GÜVENİLİRDİR

Yıldız'ın çekilmek için başvurduğu 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi, hakim Abdullah Yıldız ve diğer üyelerin tarafsızlıklarını kaybetmediğini ve yargılamaya devam etmelerine karar vererek Yıldız'ın başvurusunu reddetti. Bugün sabah saatlerinde 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi, hakim Abdullah Yıldız'ın görüşlerinin yersiz olduğunu belirterek kararı açıkladı. Kararda, “Uzun yıllardan bu yana ceza reisliği yapan Abdullah Yıldız'ın yasalara uygun, tarafsız ve güvenilirliğinin tartışması bile söz konusu olamayacak derecededir. Hakimin davayı yargılamaya devam etmesi oy birliği ile karar verilmiştir” denildi.

Bu arada Almanya'nın en etkili dergilerinden Der Spiegel'in Marco W. davasına 15 sayfa yer vermesi Antalya'da da geniş yankı uyandırdı. Charlotte M.'nin avukatı Ömer Aycan, bugün sabah saatlerinde adliye önünde yaptığı açıklamada, derginin, Charlotte'nin İngilizce ifadelerine yer vermesini tasvip etmediğini söyledi. Aycan, Marco'nun avukatlarının hakimi reddetme girişimiyle ne yapmaya çalıştığını anlamadığını da kaydetti.

Marco, 7'nci kez 20 Kasım Salı günü hakim karşısına çıkacak.

 

DHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2007 Pazartesi 13:43:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?